Sistemul de pensii se zdruncină din temelii! Anunțul a fost făcut chiar acum: Este inacceptabil să…

talon de pensie, pensii

SURSA FOTO: Capital

Anunțul zilei pentru acești români! Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit despre pensiile speciale și despre ieșirea la pensie a magistraților români. Iată ce crede oficialul român.

Kelemen Hunor nu este de acord ca magistrații români să iasă la pensie la 50 de ani

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, susține ferm că este inacceptabil ca un magistrat român să iasă la pensie la 50 de ani, când a atins experienţa necesară în acest domeniu, iar „societatea are nevoie” de el.

„Din punctul meu de vedere, este inacceptabil să iasă la pensie un magistrat la 50 de ani, când are experienţa necesară – atât experienţa profesională, cât şi experienţa de viaţă – şi societatea are nevoie de această experienţă, dar pleacă la pensie. La militari lucrurile sunt puţin diferite”, a declarat, sâmbătă, Kelemen Hunor, la finalul Congresului Uniunii Democrate Maghiare din România.

UDMR vrea să se facă tot ce a fost asumat în PNRR

Spre final, Kelemen Hunor a reamintit că „este absolut important” să se facă ceea ce a fost asumat în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), precizând, totodată, că UDMR-ul aşteaptă propunerile de la miniştrii de resort.

Aceasta a reamintit, de altfel, că „tranşa a treia urmează să fie solicitată de la Comisia Europeană spre sfârşitul anului, în toamnă”, iar până atunci, Guvernul României ar trebui să rezolve sau să ceară o rediscutare a acestui punct din PNRR.

„Sunt multe state care doresc o rediscutare, nu contează în acest moment la ce reformă se referă această rediscutare, dar există această posibilitate”, a mărturisit el.

„Sigur, din punctul meu de vedere, noi nu trebuie să pierdem banii şi trebuie făcută această reformă. Înainte de a face acest pas, miniştrii de resort, cei care au în sistemul public pensionari cu pensie de serviciu, trebuie să ducă un dialog intens cu cei interesaţi şi trebuie să vină cu o propunere.

Eu cred că se poate găsi o soluţie, o soluţie în care principiul contributivităţii rămâne baza, pentru anii petrecuţi în serviciul public, cu toate interdicţiile, incompatibilităţile, se găseşte o soluţie, dar nicio pensie nu trebuie să depăşească salariul. Furia oamenilor se referă la acele pensii mari care nu au nicio legătură cu contributivitatea şi care depăşesc de foarte multe ori salariul cu care pensionarul respectiv a ieşit la pensie”, a explicat oficialul român de etnie maghiară.