Sistemul i-a băgat pumnul în gură unui aprig contestatar: procurorii au închis gura judecătoarei Stoicescu din Timișoara.

Postările acesteia de pe internet au fost considerate de secția pentru procurori din CSM ca aducând atingere independenței procurorilor.

Sistemul i-a băgat pumnul în gură unui aprig contestatar. Curtea de Apel Timișoara consființește decizia

Judecătoarea Adriana Stoicescu este cercetată disciplinar, ca urmare a articolelor și mesajelor publice de pe pagina sa de Facebook.

”Prezența mea în spațiul public se oprește acum și aici. Vă doresc dictatură plăcută!,” a scris fosta președintă a Tribunalului Timișoara pe pagina sa de socializare, ca un rămas bun.

Adriana Stoicescu a explicat într-o altă postare pe Facebook:

Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat, admitand o cerere a unei asociatii de procurori, ca am adus atingere independentei procurorilor si s-a pronuntat printr-o hotarare asupra afirmatiilor mele, un judecator al acestei marete tari europene, incalcand flagrant prevederile privind separatia carierelor .

Am atacat aceasta hotarare, iar Curtea de Apel Timisoara a respins cererea mea, calificand-o ca lipsita de interes.

La recursul formulat la ICCJ, Consiliul Superior al Magistraturii a formulat intampinare, prin care solicita, prin vocea unui judecator, presedinte al Consiliului, respingerea recursului formulat de aparatorul meu.

Din doua una: ori eu nu mai sunt normala… ori eu nu sunt normala.

In tara procurorilor, acestia au dreptul sa constate ca un judecator le incalca independenta, iar eu, un biet judecator, nu merit sa fiu aparat de garantul independentei justitiei.

In schimb, dau cu subsemnatul la Inspectia Judiciara pentru, in ultima vreme, fiecare cuvintel…In schimb, fostii procurori DNA care planuiau sa linisteasca defintivi judecatorii sunt absolviti de orice vina.

Dormi in pace, Romanie!”.

”Atingere independenţei procurorilor”

Trebuie precizat că judecătoarea, cunoscută pentru poziționările sale anti #rezist, a fost sancţionată de Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, deoarece prin postările sale pe social media aduce atingere independenţei procurorilor.

”Având în vedere comunicatul care face referire la postările mele, aş dori să fac următoarele precizări:

Înțeleg că dreptul la liberă exprimare este un drept selectiv.

Înțeleg că există anumite persoane care au dreptul să comunice liber, eu nefăcând parte din acest grup elitist.

Înțeleg că dreptul la liberă exprimare înseamnă să îți alegi ținte pe care urmează să le execuți, să râzi de suferința colegilor, să le dorești să fie arestați, să își piardă casa și profesia și viața.

Înțeleg că poți să faci orice îți trece prin cap și să spui tot ce dorești doar pentru că ești Omul Nou, singurul care merită să trăiască în Lumea unicornilor colorați.

Pun la dispoziţia Inspecţiei Judiciare toate postările din ultimii trei ani.

În situaţia în care se identifică o singură postare în care jignesc un coleg magistrat, solicit să fiu suspendată.

În situaţia în care există un singur coleg pe care l-am jignit în discuţii private, solicit să fiu suspendată.

”Îmi cer iertare că exist”

În situaţia în care există un singur coleg pe care l-am ameninţat sau calomniat, solicit să fiu suspendată.

Îmi cer iertare că am citit mai mult de zece cărţi și că am învăţat să scriu.

Îmi cer iertare în numele celor zece persoane care citesc postările mele şi care cred că am talent sau se regăsesc în cele spuse/scrise de mine.

Îmi cer iertare că exist.

Îmi iau angajamentul să plec cât mai repede la pensie, pentru a nu mai deranja adevăraţii magistraţi.

Dar…

I’ll be back….”, a mai scris, anterior, judecătoarea pe internet.

Sursa foto: Dreamstime.