Kaspersky Lab a identificat o tentativă de spargere a secţiunii de suport a usa.kaspersky.com, pagina oficială a biroului Kaspersky din Statele Unite ale Americii.

Atacul nu a avut succes şi în ciuda încercărilor făcute de hackeri, aceştia nu au reuşit să obţină acces la datele confidenţiale stocate pe website, a anunţat compania, infirmând astfel informaţiile potrivit cărora acţiunea hackerilor a fost una de succes.

Potrivit Kaspersky Lab, în urma atacului a fost descoperită o vulnerabilitate într-una dintre secţiunile paginii web, care a fost remediată în scurt timp de la raportarea tentativei de spargere.

Această vulnerabilitate identificată pe usa.kaspersky.com nu a afectat celelalte site-uri internaţionale Kaspersky, inclusiv site-urile oficiale www.kaspersky.com şi support.kaspersky.com.

O echipă de experţi Kaspersky Lab a fost desemnată pentru a investiga acest incident.

Pentru a confirma că niciun fel de date confidenţiale nu au fost accesate, Kaspersky Lab a apelat la un auditor extern, specializat în securitatea bazelor de date, David Litchfield de la NGSSoftware (Next Generation Security Software).
 
De asemenea, a fost demarat şi un procedeu complex de audit al tuturor site-urilor oficiale Kaspersky şi s-au impus măsuri de protecţie a resurselor companiei în cazul repetării unor tentative asemănătoare.

În prezent, compania analizează oportunitatea demarării unei acţiuni legale împotriva atacatorilor, despre care deja au fost strânse mai multe informaţii.