Site-urile monitorizate de compania MarkMonitor sunt site-uri de file-sharing, astfel  se explică audienţa incredibilă a acestora.

Cele mai accesate site-uri de file-sharing anul trecut au fost RapidShare.com, Megavideo.com şi Megaupload.com, împreună având peste 21 de miliarde de vizite.

Site-urile de file-sharing sunt acelea care permit partajarea de fişiere, punerea la dispoziție și predarea mai departe a acestora prin Internet.

Numărul de vizite nu este egal cu numărul de descărcări de fişiere, a declarat Mark Mulligan, analist la firma de cercetare Forrester.Cifrele arată, însă, că site-urile de file-sharing sunt din ce în ce mai populare şi devin un mijloc de propagare a filmelor şi a muzicii piratate.

Site-ul elveţian RapidShare.com a intrat de mai multă vreme în atenţia RIAA (Recording Industry Association of America) fiind acuzat că găzduieşte cantităţi uriaşe de conţinut ilegal.

Americanii cer instalarea de filtre pe astfel de site-uri pentru a împiedica încărcarea de materiale piratate. Un tribunal din Dusseldorf, Germania, a decis săptămâna trecută ca Rapidshare nu este nevoit să instaleze astfel de filtre. S-a constatat ca reprezentanţii site-ului au luat măsuri suficiente pentru a lupta împotriva pirateriei.

SURSA: BBC