Situaţia afro-americanilor de pe teritoriul Statelor Unite este mai mult decât grea. Conform ultimelor statistici publicate de presa locală, rata şomajului este foarte mare în rândul tinerilor americani de culoare.

Astfel, 34,5% dintre tinerii afro-americani nu au un loc de muncă, ceea ce ar însemna că unul din trei nu are unde să muncească. Deşi cifrele oficiale sunt dramatice, experţii sunt de părere că realitatea arată mult mai tragic.

Şomajul în rândul tinerilor de culoare este de trei ori mai mare decât rata medie a şomajului din Statele Unite, iar sociologii pun acest lucru şi pe seama discriminărilor încă existente în mentalitatea multor angajatori americani.

Chiar dacă, de cele mai multe ori, tinerii afro-americani au aceeaşi pregătire cu cei albi, angajatorii îi preferă pe aceştia din urmă, observă analiştii.

Deşi a scăpat de recesiune, Statele Unite ale Americii se confruntă cu o rată a şomajului fără precedent, iar prioritatea administraţiei Obama este aceea de a echilibra piaţa muncii.

SURSA: „Washington Post”