Este vorba despre medicul generalist Gerhard Holst, care deși deținea vaccinuri anti-covid autorizate, a preferat să ”imunizeze” populația cu apă. Mai exact, cetățenii din Wemding, un oraș din Bavaria susțin că au ajuns să fie vaccinați cu apă.

Potrivit publicației germane Augsburger Zeitung, peste 1.200 de persoane ar fi fost vaccinate cu cu „un agent ineficient”, cel mai probabil apă, iar în prezent, poliția și procuratura investighează acuzațiile.

Sursa citată precizează că plângerile au pornit chiar din partea celor vaccinați. Potrivit „Augsburger Zeitung”, mai mulți pacienți ai medicului au mers direct la polițiie.

În ceea ce privește motivul pentru care medicul a ales să nu folosească serurile anti-covid, pacienții susțin că doctorul îi avertiza, spunându-le că vor muri din cauza vaccinului.

„Doctorul ne spunea că s-ar putea să murim din cauza vaccinului”, a declarat Holger Haubner, unul dintre locuitorii din Wemding care a reclamat situația.

În acest context, din cauza situației controversate a vaccinărilor anti-Covid, toate certificatele de vaccinare ale pacienților dr. Holst sunt invalide până la o notificare ulterioară. O reacție în acest sens a venit și din partea Biroului districtual Donau-Ries, care a avertizat chiar că utilizarea certificatelor este o infracțiune.

În același timp pentru a aflat exact dacă au fost imunizați cu serul anti-covid, toți pacienții au fost sfătuiți să facă un test de anticorpi.

Situația vaccinării din România

Amintim faptul că în România, numărul persoanelor care se vaccinează continuă să crească de la o zi la alta, potrivit datelor publicate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Sâmbătă spre exemplu a fost înregistrat cel mai mare numărul de persoane vaccinate. Potrivit sursei citate, un număr de 52.815 doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore, dintre care 25.393 reprezintă prima doză, 4.212 – doza a doua şi 23.210 – doza a treia, a informat, sâmbătă, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Sursa citată precizează că este pentru prima oară de la debutul vaccinării cu doza booster, în 28 septembrie, când numărul celor care au venit să se vaccineze pentru prima dată îl depășește pe cel al persoanelor vaccinate deja, dar care doresc să își întărească imunitatea.

De menționat este faptul că vaccinarea în România începe să se accelereze din nou în ultimele zile, după ce în perioada verii a stagnat. În ultima perioadă, valul patru al pandemiei a început să fie mai agresiv, iar numărul deceselor și al infectărilor au înregistrat cifre record.