Situație controversată la Spitalul de Pediatrie „Grigore Alexandrescu”. Câte asistente sunt vaccinate

spital

Sursă: Dreamstime

Pandemia de coronavirus a generat un haos major în sistemul sanitar. Presiunea pe paturile de la ATI a crescut, iar vaccinarea se cere într-un număr din ce în ce mai mare în rândul cadrelor medicale. Cu toate acestea, la Spitalul de Pediatrie "Grigore Alexandrescu" situația este destul de controversată.

Potrivit ultimelor informații, la Spitalul de Pediatrie „Grigore Alexandrescu”, mai puțin de jumătate dintre asistente și infirmiere sunt vaccinate anti-covid. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de luni, de medicul Alexandru Ulici, managerul unității medicale, care a adăugat că, în opinia sa, campania de promovare a vaccinării a eșuat.

În ceea ce privește numărul medicilor vaccinați, potrivit acestuia 80% dintre ei și-au făcut vaccinul în timp ce doar 40% dintre asistente și infirmiere s-au imunizat. Totodată, medicul susține că acest lucru se resimte și în rândul populației, care ia exemplu deciziile luate de angajații din unitățile sanitare.

„Pe o analiză simplă din spital, am 80% dintre medici vaccinați și 40% dintre asistente și infirmiere. Dacă noi la nivelul spitalului unde se prezumă că sunt oameni care au luat contact cu ideea de medicină măcar suntem în situația asta, ce aștepți am putea să avem de la populația generală?”, a spus medicul Ulici luni, în cadrul unei dezbateri organizate de Salvați Copiii România.

În acest context, medicul este de părere că autoritățile române ar trebui să facă campanii de informare precise cu privire la beneficiile vaccinului.

Adevărul despre reacțiile adverse ale vaccinului anti-covid

”Cred că ar trebui să facem niște campanii de explicare exactă, punct cu punct. Ești vaccinat – bun, da, poti să răcești, să îți curgă nasul, dar nu mai faci tromboze, nu mai ajungi la reanimare, și daca transmiți mai departe nu mai transmiți în asemenea măsură”, a afirmat managerul de la ”Grigore Alexandrescu”.

Totodată, el a vorbit și despre efectele vaccinării. Potrivit acestuia, serurile anti-covid nu omoară pe nimeni, făcând o comparație cu efectele adverse ale unei umbrele. „Te mai uzi la picioare, dar nu te faci ciuciulete, nu te omoară practic”, a spus acesta.

„Cred că nu am ajuns să transmitem mesajul așa cum ar trebui transmis și nu cred că domnul Guță era în măsură să transmită mesajul pentru vaccinare”, a mai spus Ulici.

Amintim faptul că odată cu valul 4, numărul persoanelor vaccinate a început să crească. Până în prezent, în România au fost imunizate cu schema completă 5.531.860 de persoane.

Pe de altă parte, numărul vaccinaților este cu mult mai mic decât cel al altor țări europene, lucru care a făcut ca România să fie pe primul loc în Europa și locul 3 în lume la decesele zilnice de COVID raportate la populație.

Mai exact, țara noastră a înregistrat pentru săptămâna care s-a încheiat duminică, 10 octombrie, în medie, 14,01 decese de COVID în fiecare zi, raportate la milionul de locuitori.