În finală concurează soluţii informatice înscrise de 64 de companii din 24 ţări, iar SIVECO Romania intră cu un număr record de nominalizări pentru 5 implementări de succes ale soluţiilor sale informatice de eLearning, EAS şi eBanking.
"Suntem deosebit de onoraţi să fim nominalizaţi şi în acest an în finala European IT & Software Excellence Awards, alături de companii europene de top din IT-ul internaţional. Anul acesta am aplicat cu 6 proiecte pe care le-am derulat cu succes în 2012 şi am avut bucuria ca nu mai puţin de 5 dintre ele să fie selectate nu doar pe baza unor criterii foarte exigente dar şi la 5 categorii diferite. Vorbim de proiecte de mare anvergură, la nivel de ţară (proiectul de eLearning din Kazahstan) sau de organizaţie (proiectul de eAgriculture implementat la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit). Din cele 5 proiecte, 2 sunt implementate internaţional. Cred că nu e deloc un lucru obişnuit ca dintre cele 64 de companii ajunse în finală, o companie având sediul în România să deţină recordul de nominalizări", a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.
Soluţiile de eLearning dezvoltate de SIVECO au primit două nominalizări în competiţie: pentru proiectul de informatizare a educaţiei în Kazakhstan şi pentru una dintre cele mai inovative abordări actuale de eLearning – proiectul de dezvoltare şi implementare de conţinut educaţional pentru dispozitive interactive multi-touch.
La categoria dedicată soluţiilor ce vizează industrii specifice a fost selectat proiectul informatic dezvoltat pentru Banca Naţională din Moldova. Acesta a avut ca obiectiv dezvoltarea unui nou model de raportare financiară a băncilor comerciale către banca centrală, aliniat la cerinţele europene în domeniu, fiind bazat pe formatul XBRL.
La categoria celor mai bune soluţii ERP, implementarea sistemului informatic integrat SIVECO Applications la compania ACET Suceava, operatorul regional ce gestionează serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare în municipiul Suceava şi alte 7 oraşe din zona de nord-est a ţării, a fost apreciat de juriul competiţiei pentru modul în care a contribuit la eficientizarea activităţii societăţii şi la construirea unei relaţii foarte bune cu clienţii finali.
La categoria soluţiilor pentru sectorul public a fost nominalizată o soluţie cu vizează economia românească: este vorba de sistemul IT cu acoperire naţională, implementat la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Sistemul de Procesare a Cererilor pentru Dezvoltare Rurală a fost apreciat de juriu pentru susţinerea diversificării activităţii economice şi creşterea calităţii vieţii în zonele rurale, conform normelor UE.