"Luăm în considerare listarea Siveco România pe bursă, dar numai când toţi acţionarii noştri vor cădea de acord. Consider că o ieşire la bursă nu va avea loc anul acesta sau în 2012 şi de asemenea, nu cred că o bursă din străinatate, Varşovia sau Londra, este potrivită, ci bursa de la Sibiu sau de la Bucureşti. Rămâne să vedem în timp când se va întâmpla pentru că acum bursa nu este pregătită pentru noi, mă refer pentru firmele mari", a precizat Irina Socol.

Aceasta a subliniat că Siveco România a crescut foarte bine în ultimii 20 de ani, având la ora actuală peste o mie de specialişti, dar şi o prezenţă în 17 ţări.

Siveco înregistrează un ritm de creştere de 15-20% pe an, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de 65 de milioane de euro. Pentru 2011, Irina Socol estimează o cifră de afaceri de 70 de milioane de euro. Siveco este prezentă în 17 ţări, fiind un integrator de soft recunoscut pe piaţa de e-learning şi de soluţii de sănătate, iar 30% din business-ul companiei este susţinut din contracte de export extinse pe patru ani.
"Ne aşteptăm ca peste 5 ani să fim în continuare un integrator de software de aplicaţie, să fim prezenţi în 50 de ţări – cred că este o estimare realistă – , să ne consolidăm serviciile de e-learning, dar şi să ieşim cu alte soluţii pe piaţa internă. De asemenea, suntem prezenţi cu soluţii pentru activităţi vamale, dar suntem implicaţi şi în proiecte de cercetare la Bruxelles. Vrem să mergem la export şi cu soluţii de healthcare", a adăugat şeful Siveco România.
Irina Socol crede că piaţa românească de software va creşte în următorii ani cu două cifre, iar proporţia hardware-sofware-comunicaţii se va schimba.

‘Cred că sofware va ajunge la 50% în următorii ani, iar domeniile hardware şi comunicaţii vor avea câte 25% din piaţă, în condiţiile în care acum software-ul reprezintă doar 10%, hardware şi comunicaţiile câte 45 de procente’, a mai menţionat directorul general al Siveco.

Irina Socol vede, de asemenea, o dezvoltare explozivă a sistemului de e-learning cu lecţii de interactive pentru iPad şi smartphone. "Cred în viitorul iPad, care va oferi toate aplicaţiile software necesare unui cetăţean. Acesta va genera business aici şi în toată lumea’, a mai adăguat şeful Siveco România.

Siveco România a fost înfiinţată în anul 1992, fiind la ora actuală liderul caselor româneşti de software şi unul dintre integratorii software de succes din Europa Centrală şi de Est.

Compania asigură dezvoltarea şi exportul de soluţii IT şi de proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

Între acţionarii companiei se află Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors) şi Siveco Netherlands.
Sursa foto: ittrends.ro
Sursa: Agerpres