Compania Siveco Romania, unul dintre cei mai importanti furnizori si integratori de solutii EAS de pe piata autohtona, a devenit „tinta potentiala” pentru  grupul polonez Asseco, cel mai mare dezvoltator de software din Europa de Est dupa valoarea de piata.

Potrivit Warsaw Business Journal, Asseco Polonia „se pregateste sa surprinda actionarii printr-o achizitie mare, costisitoare, dar de perspectiva”, respectiv Siveco. 

„Suntem intr-adevar interesati de aceasta firma. Negocieri preliminarii legate de aceasta chestiune sunt in plina desfasurare. Siveco este o companie buna, astfel incat o posibila tranzactie ar consolida pozitia detinuta in regiune, iar Asseco Southern Europe este deja o firma puternica, pregatita sa intre pe bursa”, a afirmat Adam Goral, presedintele Asseco Polonia, citat de WBJ.

Aceasta tranzactie este perfect logica din perspectiva companiei poloneze, care vizeaza pozitia de lider in regiune in contextul in care este deja prezenta in Cehia, Slovacia, Polonia, evident si Romania.

Potrivit analistilor, prin achizitii succesive, Asseco ar putea deveni un concurent important pentru filialele locale ale IBM, HP, S&T sau NESS.

Sursa: Warsaw Business Journal