Noul motor 1.2 TSI produs de Skoda Auto şi promovat pe modelele Fabia, Roomster, Octavia şi Yeti a ajuns la exemplarul cu numărul 100.000, a anunţat, joi, Porsche România, unic importator al brandului ceh pe plan local.

Potrivit sursei citate, la doar câteva luni de la intrarea în producţie a motorului 1.2 TSI pe banda fabricii de motoare şi transmisii din Mlada Boleslav, motorul cu numărul 100.000 a ieşit joi de pe linia de producţie.

Saltul s-a datorat, în special, cererii mari pentru modelele Fabia, Roomster, Octavia şi Yeti, precum şi pentru diferite modele ale altor mărci ale concernului, pe care sunt montate motoarele 1.2 TSI.

Ca urmare a acestui fapt, producţia zilnică a fost mărită, deja, la 1.250 unităţi.  Skoda Auto a înregistrat, în 2009, vânzări record la motoarele pe benzină de 1.2 litri (TSI şi HTP în trei cilindri) produse la Mlada Boleslav: producţia a fost de 367.880 unităţi, dintre care 59,5 la sută furnizate pentru alte mărci ale concernului.

Skoda, cel mai mare producător auto ceh, a comercializat, la nivel mondial, în primele patru luni ale anului 2010, un număr de 242.078 unităţi, ceea ce corespunde unei creşteri de 19 la sută faţă de anul precedent, potrivit datelor publicate, în 2 iunie  de Skoda România.

SURSA: Agerpres