EXCLUSIV Fotografii impresionante din cea mai înaltă clădire din România

Turnul de 37 de etaje pe care Raiffeisen Property International îl deține în apropiere de stația de metrou Aurel Vlaicu din Bucureşti se află într-un proces de certificare care să ateste impactul redus pe care construcţia îl are asupra mediului.

Tehnologiile care stau la baza clădirilor „verzi“ reduc cheltuielile de operare şi consumul de energie, asigură calitatea şi sănătatea mediului ambiant, facilitând în acelaşi timp obţinerea unei chirii şi a unei valori de piaţă superioare. Turnul face parte din proiectul Floreasca City, care va mai include o clădire de birouri mai mică şi un centru comercial. Stuctura imobilului a ajuns recent la ultimul etaj şi mai trebuie acoperite cu sticlă încă trei etaje.  Clădirea dispune de un sistem care asigură eficientizarea consumului de energie şi o activare automată a luminii pe coridoare şi holuri. Structura externă a turnului e formată din ferestre cu sticlă specială ce reduce impactul razelor solare, în timp ce transpune la maximum lumina în interior, astfel toate birourile au lumină naturală. Sky Tower are un sistem de climatizare cu o viteză redusă a circulaţiei aerului pentru toate încăperile. Numai acest lucru poate duce la creșterea productivității a angajaţilor de 10% până la 15%. Totodată, se reduce poluarea aerului cu impurităţi şi astfel se micşorează riscul de îmbolnăvire a angajaţilor. Şase etaje din turnul de birouri vor fi ocupate de angajaţii Raiffeisen Bank, iar din restul de 35.000 mp rămaşi disponibili, Raiffeisen Property International – proprietarul clădirii – este în negocieri avansate pentru închirierea a 20.000 mp. 
Impozite reduse
 Un alt avantaj pe care proprietarii clădirilor „verzi“ l-ar putea avea în viitor este un impozit redus.Un prim pas a fost deja făcut în Cluj-Napoca, unde consilierii locali au decis ca, începând cu anul fiscal 2013, clădirile „verzi“ să fie impozitate la jumătate. Proiectul de hotărâre este o premieră pentru România şi se va aplica doar imobilelor care se încadrează în standardele impuse de trei sisteme de certificare recunoscute la nivel mondial: LEED, BREEAM şi DGNB. Practic, cota de impozitare pentru aceste clădiri se va reduce de la 0,5% la 0,25%. La imobilele cu certificate de clădiri „verzi“ se reduc considerabil şi costurile de întreţinere.

Sky Tower va înghiţi în total 50.000 de metri cubi de beton, 8.300 de tone de oţel şi 17.250 mp de faţade.