Pachetul necesar pentru efectuarea convorbirilor prin internet contine telefonul WiFi SMC pentru Skype si  router-ul wireless FON "La Fonera". Convorbirile intre utilizatorii Skype vor fi intotdeauna gratuite, si in cadrul ofertei celor trei companii utilizatorii vor avea 500 minute credit SkypeOut pentru apelurile catre telefoanele clasice, si Skype Voicemail pentru un an, informeaza un comunicat SMC.

„Aparitia telefoanelor WiFi a ajutat multi utilizatori Skype sa renunte la PC si sa faca din apelurile pe Internet solutii cu adevarat mobile.“, spune Stefan Oberg, director general pentru hardware la Skype. 

Telefonul WiFi pentru Skype de la SMC poate fi utilizat oriunde exista un punct de acces wireless deschis, iar compania FON dispune deja de zeci de mii de pucte de acces ce pot fi utilizate de telefoanele SMC WiFi pentru Skype. Prin achizitionarea unui numar SkypeIn utilizatorii pachetului pot fi contactati de la orice telefon din lume.

Pachetul este disponibil consumatorilor din Statele Unite si Europa prin magazinul online al companiei Skype.

Skype este un serviciu de comunicare prin internet, ce permite comunicarea gratuita si nelimitata de voce, video si mesagerie instant intre utilizatorii software-ului propriu. Skype are peste 136 de milioane de utilizatori inregistrati si este disponibil in 28 de limbi. 

SMC Networks este un furnizor de hardware LAN si de dispozitive de conectare in banda larga care furnizeaza solutii companiilor mari, mijlocii si mici, precum si retelelor de acasa.

Compania FON, infiintata in anul 2006 in Madrid, construieste cea mai mare comunitate WiFi din lume.

Sursa: Capital 17 Noiembrie 2006