Diageo, cel mai mare grup producator de bauturi alcoolice din lume, avertizeaza ca situatia economica dificila din intreaga lume, mai ales in Marea Britanie, Irlanda si Spania, va duce la o scadere a profitului companiei cel putin pana vara viitoare.

Producatorul bauturilor Smirnoff, Guiness sau Johnnie Walker a anuntat ca isi micsoreaza previziunile privind cresterea profitului pentru anul financiar in curs de la 9% pana la 7%.

CEO-ul companiei, Paul Walsh, a anuntat ca pietele din Marea Britanie, Irlanda si Spania sunt cele mai dificile piete pentru Diageo. Cu toate ca economia SUA trece print-o perioada grea, Walsh insista ca America de Nord, cea mai mare piata a Diageo reprezentand aproximativ o treime din vanzari, ramana robusta si nu reprezinta o provocare pentru companiei.

Andrew Morgan, presedintele grupului, a anuntat de asemenea ca Diageo a inceput o colaborare puternica cu o serie de retele de retail pentru a intari vanzarile bauturilor pe care le produce. Acesta a mai adaugat ca in ultima perioada mare parte a investitiilor s-au indreptat spre „cei patru giganti” ai companiei: Smirnoff, Bailey, Bell si Gordon.

Sursa: The Guardian