Snack Attack a intrat în insolvenţă, după ce Tribunalul Bucureşti a admis, la 28 aprilie, cererea formulată de furnizorul de carne de pui Convenience Prod pe motivul datoriilor acumulate.

Snack Attack a anunţat că situaţia a fost cauzată de eroarea avocatului furnizorului, care a acţionat fără informarea acţionarului principal atunci când a cerut  deschiderea procedurii de insolvenţă. De asemenea, Snack Attack a subliniat că la finele anului trecut la renunţat la serviciile furnizorului de carne Convenience Prod, deoarece produsele aveau o calitate îndoielnică.

„La 6 aprilie a fost agreat un acord de eşalonare a plăţilor pentru facturile emise de acest furnizor. Cu toate că acordul a fost agreat şi plăţile au început să fie efectuate, avocatul furnizorului a depus o plângere împotriva Snack Attack, iar la 28 aprilie a cerut chiar deschiderea procedurii de insolvenţă. Avocatul a acţionat fără aprobarea acţionarului, fapt confirmat şi de cererea de renunţare la judecată adresată Tribunalului Bucureşt. Snack Attack a iniţiat un recurs împotriva deciziei judecătoreşti”, se arată într-un comunicat al companiei Snack Attack.

„Este un caz de abuz din partea avocatului”

„Suntem surprinşi că neprofesionalismul unui avocat dornic de afirmare personală poate cauza prejudicii unei companii responsabile faţă de consumatori şi faţă de partnerii săi de afaceri. Furnizorul nostru a fost la fel de surprins. Este un caz de abuz din partea avocatului şi nimeni nu va avea de câştigat, această măsură nu are sens şi trebuie oprită imediat”, a declarat  Florin Bălu, director general şi acţionar al Snack Attack.

Potrivit companiei, firma de află sub observaţie până la clarificare situaţiei.

„Cel mai probabil, în etapa următoare compania va fi reorganziată, iar apoi activitatea va continua în mod obişnuit. În prezent, vânzările au o evoluţie foarte bună, salariile sunt plătite la timp, iar activitatea nu înregistrează nicio întrerupere. Toţi furnizorii şi clienţii companiei au fost informaţi de situaţie”, se mai arată în comunicatul Snack Attack.

Potrivit Mediafax, firma a fost înfiinţată în 1999 şi deţine o unitate de producţie a sandvişurilor în Bucureşti şi o fabrică de pâine la Baloteşti, în judeţul Ilfov. Anul trecut, Snack Attack a înregistrat o cifră de afaceri de 30 de milioane de lei (8,25 milioane de euro), în creştere cu 40% faţă de 2007. Pentru acest an, compania estimează afaceri de 10 milioane de euro.