"Normal că dorim să obţinem o licenţă şi imediat după ce se va aproba strategia iar ANCOM va lansa licitaţia pentru strategii sigur că vom cumpăra caiete de sarcini şi vom participa. Este vorba despre televiziunea digitală terestră. După ce se va aproba strategia, vom vedea clar cum stăm şi care anume din semnale care au fost date privind această strategie se vor adeveri sau nu", a precizat Doina Micu.
Potrivit acesteia, calendarul de implementare a proiectului şi costurile vor fi cunoscute doar după aprobarea strategiei de tranziţie la televiziunea digitală.
"În funcţie de datele concrete ale strategiei, putem şi noi să avansăm nişte date concrete atât privind calendarul de implementare, cât şi costurile", a precizat ea.
Doina Micu a adăugat că, din 2004 şi până în 2008, SNR a investit în jur de 100 de milioane de euro pentru modernizarea reţelei de radio şi televiziune, în condiţiile în care pentru televiziune au fost trei proiecte consecutive.
Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au avizat, pe 25 octombrie, proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Strategiei privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră şi implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel naţional.
Termenul limită pentru încetarea transmisiilor analogice de televiziune este 17 iunie 2015, România, ca ţară semnatară a Conferinţei Regionale de la Geneva din iulie 2006, obligându-se să adopte planul de frecvenţe privind transmisiile digitale terestre de televiziune şi radiodifuziune.
Licenţele audiovizuale în digital vor fi scoase la licitaţie, urmând să se organizeze o astfel de procedură pentru licenţele din patru mutiplexuri.
Sursa: Agerpres