Hackeri necunoscuți au infectat computerele unor lucrători Apple când aceștia au vizitat un site pentru dezvoltare de softuri, care fusese infectat cu programe rău intenționate. Programele fuseseră proiectate pentru a ataca computerele Mac .
Același program, care a infectat Mac-urile exploatând un punct slab dintr-o versiune a programului Java folosit ca plug-in pe browserele web, a fost folosit pentru a lansa atacuri împotriva Facebook, atac care a fost declarat vineri de cei de la rețeaua de socializare.
Programul a fost implicat în atacurile împotriva computerelor Mac folosite de “alte companii”, a spus Apple, fără a dezvolta în privința magnitudinii atacului.
Twitter, care a dezvăluit că a fost atacată pe 1 februarie, iar hackerii ar putea avea acces la unele informații despre aproape 250.000 de utilizatori, a fost lovită în cadrul aceleiași campanii, potrivit unei persoane apropiate de investigație.
O altă persoană apropiată cazului a spus că sute de companii, incluzând contractori din industria apărării, au fost infectate cu același program. Potrivit acestei surse, pentru suspiciunea că programul “bolnav” ar putea din fi originat din China nu există nici o dovadă.
“Aceasta este o nouă campanile. Nu este ca în celelalte cazuri de care ai citit când toată lumea spune că este China”, a spus prima persoană.
Investigațiile acestor atacuri sunt în desfășurare. Nu este pe moment clar când au început aceste atacuri, gradul în care hackerii au reușit să fure date din sistemele atacate și nici dacă au fost identificate toate aparatele infectate.
Apple a descoperit “spărtura” în timp ce tensiunile dintre SUA și China creșteau la maximum, pe fondul acuzațiilor SUA că militarii chinezi sunt angajați în spionaj informatic asupra companiilor americane.
Firma de securitate cibernetică Mandiant a raportat în weekend că a decoperit că militari chinezi ar fi în spatele atacului cibernetic împotriva companiilor din SUA. Casa Albă a spus că în repetate rânduri a ajuns să fie îngrijorată de Beijing în legătură cu furturile cibernetice chineze.
Fisurile descrise de Apple marchează cel mai mare atac cibernetic din istorie la adresa companiilor care utilizează computer Mac. Tradițional, Hackerii au fost concentrați pe mașinile care rulează cu sistemul de operare Windows, dar ei și-au îndreptat gradual atenția asupra produselor Apple în ultimii ani, pe măsură ce compania a câștigat o cotă de piață mai mare în dauna Microsoft.
ȘOC: Apple, ținta celui mai mare atac cibernetic din istorie
20 februarie 2013, 22:23
Ultima modificare în 21 februarie 2013, 00:23
Apple Inc a fost recent atacată de hackeri care au infectat computerele Macintosh ale unor angajați, a spus compania marți printr-un comunicat fără precedent, descriind cel mai mare atac cibernetic care a vizat computerele Apple utilizate de corporații, transmite exclusiv Reuters.
Etichete:
Publicat in categoriile: HI-TECH
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: HI-TECH
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Vrei să îți schimbi televizorul? Iată lista celor mai bune TV-uri din prezent!
- Cinci telefoane care sunt peste iPhone 5
- RCS&RDS are în ofertă iPhone5 şi Samsung Galaxy S3 la preţuri sub piaţă
- Noul Samsung, Galaxy S IV, se lansează pe 14 martie. Ce caracteristici are
- Vodafone vrea să preia Kabel Deutschland pentru 10 miliarde de euro
- ESCROCHERIE: Cum se fură like-uri pe FACEBOOK
- Dan Nica: „Tarifele serviciilor 4G oferite de operatorii din România vor fi destul de jos”
- Tehnologia 4G va susţine 10% din totalul comunicaţiilor mobile până în 2017
- RAPORT: Pirateria cibernetică, controlată de armata chineză
- Google scrie istorie pe Wall Street. Acțiunile companiei se află la nivel-record