Totodată, continuă restructurările.

„În ceea ce priveşte restructurările sau restructurarea în anumite sectoare, va fi un factor important. Sunt modernizări în curs, există procesul de digitalizare care are loc peste tot. Creşte siguranţa şi, prin urmare, restructurarea nu se va încheia niciodată”, a declarat miercuri Peter Zeilinger, şeful diviziei de Upstream al OMV Petrom, în cadrul unei conferinţe de presă.

Reprezentanţii companiei spun că vor să continue dialogul cu autorităţile, însă vor să ştie cât de predictibil e mediul investiţional.

„Atunci când eşti pe creştere, se face o oarecare restructurare pentru eficientizare. Dar în acelaşi timp, ne uităm la posturile vacante şi vrem să ne asigurăm că le completăm. Vom aduce noi absolvenţi, vom recruta oameni noi, deci nu vorbim de o îngheţare a posturilor. În ceea  ce priveşte fuziunile de asset-uri, am făcut anunţuri în acest sens. În general, ca orice companie energetică, ne analizăm în permanenţă productivitatea”, a spus Christina Verchere, CEO OMV Petrom, ]n cadrul conferintei.

Aceasta subliniază că angajează în continuare  tineri absolvenţi, mai ales că mulţi angajaţi ies la pensie.

Numărul de angajaţi a scăzut cu 4%, la finalul anului trecut, la 13.201.

Compania spune că, din primele calcule, impactul OUG 114 asupra profitului OMV Petrom va fi de „două cifre în milioane de euro”, fără a preciza o cifră exactă, însemnând undeva la 50 milioane euro.

În plus, OMV Petrom încetineşte motorul investiţiilor în acest an.

În ceea ce priveşte proiectul offshore din Marea Neagră, OMV Petrom este „foarte interesată de realizarea acestuia”, dar în actualele condiţii, nu poate fi luată o decizie de investiţie favorabilă.

Pentru anul 2019, OMV Petrom preconizează că preţul mediu al ţiţeiului Brent va fi de 65 dolari/bbl.
OMV Petrom, cea mai mare companie petrolieră din România, a raportat pentru anul trecut un profit net de 4,078 miliarde de lei, cu 64%  mai mare decât cel din 2017, de 2,489 miliarde de lei, potrivit rezultatelor transmise miercuri.

 

Vânzările au crescut şi ele cu 16%, la 22,523 miliarde lei, de la 19,435 miliarde lei în 2017.

Producţia totală de hidrocarburi s-a ridicat anul trecut la 58,3 milioane bep, în scădere cu 5%. Producţia de gaze naturale a scăzut cu 7% în 2018, la 4,83 miliarde metri cubi.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,01% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 9,9985%, iar 18,35% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției cu amănuntul de produse petroliere, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 789 benzinării, la sfârșitul lui septembrie 2018, sub două branduri, OMV și Petrom.