Cel mai prost rezultat financiar pe care il poate anunta o companie este o pierdere de 8,9 miliarde dolari intr-un trimestru. NU este vorba despre milioane, ci miliarde. Si nu de dolari de Zimbabwe, ci dolari SUA.

Acest rezultat a fost anuntat de banca americana Wachovia. Dat fiind un rezultat atat de prost, dividendele vor fi reduse la minimum posibil, iar institutia a anuntat concedieri de 6.350 angajati. Unul dintre factorii care au dus la aceast rezultat este scadere activelor sale cu 6,1 miliarde dolari.

Actiunile Wachovia au scazut cu 65% in acest an, fiind cea mai proasta performanta dupa National City Corp. din Ohio, ca sa luam in calcul o banca de un calibru asemanator. La ratinguri, Fitch a redus Wachovia de la A+ la AA-, iar Moody’s a impins-o de la A1 la A3.

Conducerea Wachovia spera sa taie din cheltuieli in acest an o suma de 490 milioane dolari, iar la anul sa le reduca cu 1,5 miliarde dolari, pentru a se putea relansa. Momentul este foarte dificil pentru grup, deoarece o scadere doua trimestre la rand nu s-a mai intamplat de 20 de ani.