Tragedia momentului în Italia. Un nume extrem de cunoscut a fost victima unui accident teribil. Este vorba depsre Alberto Balocco, proprietarul și directorul general al companiei care îi poartă numele, cunoscută pentru producția de panettone, deliciosul cozonac italian.
Bărbatul în vârstă de doar 56 de ani a avut un sfârșit teribil. Acesta se plimba cu bicicleta, vineri, 26 august, alături de un prieten în Alpi, într-o zonă montană de lângă Torino, relatează L’Unione Sarda și Blick.
Din păcate, cei doi au fost loviți de un fulger în timpul plimbării. Tragedia a avut loc la o altitudinea de 2.381 de metri, în apropiere de Colle Blegier, iar descoperirea a fost făcută de un simplu turist.
Alberto Balocco, ucis de un fulger
Turistul respectiv se plimba prin zonă și a găsit trupurile celor doi, alertând ulterior serviciile locale de urgență. Deși salvatorii s-au mobilizat și au ajuns la fața locului în timp record, cu un elicopter, în ciuda manevrelor aplicate, cei doi nu au mai putut fi resuscitați, drept urmare, a fost constatat decesul.
Medicii specialiști au confirmat apoi că cei doi ar fi fost loviți de un fulger. O reacție în acest sens a venit și din partea lui Mauro Maurino, viceprimarul orașului Pragelato. El susține că locul unde și-au pierdut viața cei doi este unul extrem de cunoscut și iubit de turiști, însă niciodată nu s-a întâmplat așa ceva.
„Cunoaștem bine locul. Atrage mii de turiști. Dar nu a existat niciodată un accident de această gravitate”, a spus viceprimarul. La rândul său, Simone Bobbio, de la Alpine Rescue, a vorbit despre pericolele din acea zonă.
Cum s-a produs tragedia în care Alberto Balocco a murit?
Aceasta susține că zona este periculoasă în condițiile în care nu există niciun copac înalt și niciun adăpost unde se pot descărca fulgerele. „E o zonă expusă pericolelor. Nu există adăposturi sau copaci înalți pe care s-ar fi putut descărca un fulger”, a spus aceasta.
Menționăm faptul că tatăl lui Alberto Balocco a fost cel care a inventat rețeta pentru cozonacul Balocco, supranumit și ”Regele Panettone”. Acesta a preluat conducerea companiei ulterior, având nu mai puțin de 500 de angajați.
În 2021, firma de vânzări de produse de cofetărie a avut vânzări de aproape 200 de milioane de euro. Povestea Balocco este însă una mult mai veche. Inițial, compania a fost fondată în 1927 de către bunicul lui Alberto, la Fossano, în nordul Italiei. Ulterior însă, tatăl lui Alberto a fost cel care care a inventat rețeta pentru deliciosul cozonac italian panettone, patiseria devenind astfel una dintre cele mai cunoscute din zonă.