Toate acestea i-au adus un plus de imagine, iar electoratul rămas pasiv începe să se trezească la viață și să considere că are totuși în actualul președinte o variantă demnă de luat în calcul. Adversarii săi politici nu stau nici ei degeaba și încearcă să anihileze creșterea electorală a lui Klaus Iohannis sau cel puțin așa pare din declarația lui Bogdan Chirieac, un jurnalist apropiat al PSD.

”Klaus Iohannis nu mai are șanse la un nou mandat. El a intrat în orizontul de așteptare negativ. Dacă nu se întâmplă ceva deosebit în timpul președinției rotative a României… de exemplu să-și apere țara, dar el a ieșit să spună că România nu este pregătită pentru președinția UE. El a fost împins patru ani de unul sau mai mulți consilieri în această zonă marginală, pentru a-i face loc lui Dacian Cioloș. Problema e pe stânga, să vedem care va fi contracandidatul. Klaus Iohannis încă nu știe, dar e în afara jocului pentru prezidențiale. Cred că nici nu va candida. După europarlamentare se va lămuri și nu va mai candida”, a fost mesajul lui Bogdan Chirieac la România Tv.

Scenariul adus în discuție de acesta poate fi considerat în același timp și un semnal de alarmă la adresa președintelui de la cei care l-au ajutat să ajungă în funcție. Mai multe surse au povestit că șeful statului este destul de individualist, ceea ce nu ar fi pe placul celor care încă îl susțin pentru funcția supremă în stat.

 În ultima perioadă a ieșit tot mai mult în evidență Emil Boc, care a adus Clujul în prim plan mai mult ca oricând. Primarul PNL este astăzi extrem de lăudat și apreciat atât pe plan intern, cât și pe plan extern. Mai mult decât atât, pe rețelele de socializare se viralizează din ce în ce mai mult #BocPreședinte. Alianța Vestului este un proiect despre care se va vorbi mult în viitorul apropiat și cu siguranță va fi unul model pentru România. De cealaltă parte Iohannis a lansat recent #RomâniaEducată, al cărui ecou este, însă palid.

În urmă cu patru ani, trăiam același film. Primarul celui mai aplaudat oraș din România, Sibiu, apărea din neant să-i ia locul super-popularului Crin Antonescu în noul PNL. Și într-un final a câștigat și prezidențialele, deși din dulapul lui se vedeau scheleții Grivco. Așadar nici problemele de imagine ale fostului premier Emil Boc n-ar fi chiar atât de grave. Există explicații pentru orice.

Următoarele alegeri prezidențiale în România vor avea loc în noiembrie sau decembrie 2019. Klaus Iohannis a câștigat ultimele alegeri prezidențiale în 2014, cu 54,43% din voturi, fiind învestit în funcție odată cu depunerea jurământului pe 21 decembrie 2014. Din partea PSD, cel mai probabil va candida Liviu Dragnea. El își dorește foarte mult acest lucru și caută soluții pentru a-și îndeplini obiectivul.