În planul de investiții pe viitor al companiei se regăsește și o nouă facilitate în județul Golj, care după ce va fi construită, va permite o acoperire națională dar și posibilitatea de export al produselor: blocuri ceramice și mortare.
Prima fabrică se află la nordul orașului Târgoviște, în comuna Doicești, fiind apropiată din punct de vedere istoric cu practica și producerea prelucrării de argilă arsă în domeniul construcțiilor. Se poate considera că producerea cărămizilor este o tradiție pe care compania a conservat-o și a dezvoltat-o, având în vedere investițiile făcute cât și succesul pe termen lung.
Continuarea tradiției locale a dus la performanțe la nivel național
De la înființarea sa în 1972, a trecut printr-un proces de modernizare, respectiv mecanizare, care a permis creșterea productivității cât și a calității sale. Principalele repere ale calitații constau în exploatarea materialelor naturale ce conferă produselor o durabilitate ridicată, care oferă o întărire a rezistenței clădirii dar și împotriva focului.
Cu o cifra de afaceri de 150 de milioane de lei și un profit de 28 de milioane în 2019, gradul de profitabilitate al firmei ce are un număr de 350 de angajați este ridicat datorită tehnologiilor performante pe care le utilizează.
Astfel, SOCERAM se angajează într-un plan de dezvoltare la nivel național, construind noi facilități ce generează locuri de muncă la nivel local, dar și o varietate a produselor din care cumpărătorii pot alege.
Citat: „Noile facilități vor oferi românilor cel mai modern și eficient BCA, realizat cu noi tehnologii și concepte, asigurând durabilitatea construcțiilor”, președintele Consiliului de Administrație, Elena Albu.