Societatea Academică din România (SAR) cere abrogarea OUG 58/2010 şi a normelor sale de aplicare, care, în formularea actuală, ”ar creşte nepermis discreţia administrativă’, se menţionează într-un comunicat al instituţiei.

SAR consideră că ordonanţa pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi alte măsuri financiar-fiscale ”se contrazice flagrant cu normele de aplicare, fiind, de fapt, neimplementabilă’, şi recomandă contribuabililor ‘să nu depună niciun fel de declaraţii până când actul legislativ nu este reemis într-o formă clară şi corectă’.

În opinia SAR, această ordonanţă nu va aduce la buget suma, de altfel ”modică”, care este ţinta Guvernului, actul normativ ‘crescând nepermis costurile de tranzacţie atât pentru cetăţean cât şi pentru stat şi, la o analiză reală, dovedindu-se mai degrabă costisitoare decât profitabilă’.

‘În concluzie, OUG 58/2010 şi normele sale de aplicare sunt un exemplu clar de reglementare aberantă şi imposibil de aplicat, care sabotează statul de drept. Faptul că această reglementare a putut trece de instanţele de avizare ridică un serios semn de întrebare asupra capacităţii Guvernului. Cei care au redactat şi au avizat aceste reglementări trebuie demişi neîntârziat, iar ordonanţa abrogată’, se menţionează în comunicatul SAR.

SURSA: Agerpres