Volumele de apă vândută în 2022 au fost de 1,067 milioane litri, aproximativ același nivel cu cel din 2021, iar investițiile realizate au ajuns la 1,95 milioane lei, în principal fiind direcționate către lucrări foraje și achiziție de echipamente pentru laboratoriul propriu de analize.
Raportat la rezultatele avute, SNAM a plătit către bugetul de stat și bugetele locale taxe în cuantum de 23,062 milioane lei, în timp ce taxele aferente plăților salariale au fost de 5,397 milioane lei. Compania are o medie de 124 de salariați.
Tot în 2022, SNAM a obținut de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale șapte licențe noi de exploatare, Talomir Bodoc(Covasna), Valea Secu(Suceava), Certeze Negrești(Satu Mare), Cufoaia – Dealul Bulș (Maramureș, Dealul Bogat(Harghita), Siculen i(Harghita) și Bixad Olt (Covasna), ceea ce creează premisa ca, în anii următori, volumele de apă vândută să crească constant.
Societatea estimează un nivel al vânzărilor de apă în creștere cu 6%
“În anul 2023, pe baza noilor perimetre ce intră în exploatare și urmare a dinamicii pieței, societatea estimează, conform graficelor de livare, un nivel al vânzărilor de apă în creștere cu 6%”, spune Alin Udriște, director SNAM.
Potrivit acestuia, pentru anul în curs societatea își propune să continue cu dezvoltarea perimetrelor pe care le are în exploatare, să acrediteze laboratorul propriu ca “laborator de referință” la nivel national și să execute noi foraje pentru dezvoltarea surselor de apă și a contractării cu diferiți beneficiari a volumelor de apă rezultate din aceste foraje.
SNAM este cea mai importantă unitate din domeniul extracției și livrării de ape minerale naturale și terapeutice. Deținătoare a 41 de licențe de exploatare perimetre acvifere și a unei licențe de explorare, societatea are ca acționar unic Ministerul Economiei și este condusă după principiile guvernanței corporative pentru companiile de stat, încă din 2019.