În ceea ce privește realizarea operațiunii, aceasta ar permite băncii să îşi consolideze situaţia financiară după două trimestre de pierderi consecutive, au declarat pentru Reuters surse din apropierea acestui dosar, informează agerpres.
Potrivit surselor, Societe Generale, a treia bancă franceză, ar fi mandatat Citigroup să supervizeze procesul de vânzare, care ar urma să demareze în ultimul trimestru al acestui an.
De asemenea, potrivit datelor disponibile la finele lunii iunie, Lyxor avea sub administrare active în valoare de aproximativ 132 miliarde de euro, ceea ce o plasează pe locul al treilea în Europa în topul celor mai mari furnizori de ETF (-Fonduri tranzacţionate la bursă-nr.-).
Această divizie ar putea fi evaluată la aproximativ un miliard de euro, a indicat una dintre surse, adăugând că potenţialii candidaţi au fost contactaţi recent iar vânzarea urmează să demareze în curând. Printre eventualii cumpărători se numără firma franceză de gestionare a activelor Amundi şi rivalul german DWS însă sursele precizează că nu există nicio certitudine că operaţiunea se va derula.
Totul este pregătit
„Totul a fost pregătit şi procesul este gata să înceapă însă Consiliul de Administraţie trebuie să îşi dea acordul”, a declarat sursa citată de Reuters.
În al doilea trimestru al acestui an, Lyxor a înregistrat o scădere de 21,6% a cifrei de afaceri, până la 40 de milioane de euro, din cauza condiţiilor dificile de pe piaţă şi a consecinţelor crizei coronavirusului.
Directorul general de la Societe Generale, Frederic Oudea, încearcă să consolideze nivelul de capital al băncii şi ar putea de asemenea analiza opţiuni strategice care să vizeze divizia de gestionare a averilor din Marea Britanie, Kleinwort Hambros, a declarat o altă sursă.
În cadrul unui program de vânzare de active demarat în 2018, Societe Generale s-a despărţit de o parte din activele sale din Europa de Est şi anul trecut a acceptat să îşi vândă divizia SG Finans, care opera în ţările scandinave, către Nordea Bank, pentru 575 milioane de euro.
La începutul lunii august, Societe Generale a demarat o vastă reorganizare a conducerii generale şi a avertizat că ar putea vinde sau închide linii de business care nu au ajuns încă la o masă critică sau nu generează sinergii.
Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 149.000 de angajaţi în 67 de ţări şi peste 31 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD – Groupe Societe Generale operează o reţea de 625 de unităţi.