Presa internațională relatează că Société Générale a fost de acord să plătească 105 milioane de dolari pentru a soluţiona litigiile cu investitorii americani. Decizia a venit după ce banca a fost acuzată că a încălcat legea antitrust prin conspirarea cu bănci rivale pentru a manipula Euribor.
Groupe Société Générale este acuzată că a încălcat legea antitrust prin conspirarea cu bănci rivale pentru a manipula Euribor, un indicator cheie european al ratei dobânzii.
În urma acuzațiilor, banca franceză a fost de acord să plătească 105 milioane de dolari pentru a soluţiona litigiile cu investitorii americani, conform informațiilor publicate de reuters.com
O înţelegere preliminară a fost depusă la un tribunal din SUA
Potrivit sursei menționate, o înţelegere preliminară a fost depusă vineri, 14 aprilie, la Tribunalul Districtual al SUA din Manhattan şi necesită aprobarea unui judecător.
În cazul în care va fi aprobat, acordul ar însemna că investitorii au obţinut 651,5 milioane de dolari din decontări cu şapte bănci.
Băncile care au încheiat anterior acorduri de acest tip, pentru un total de 546,5 milioane de dolari, sunt Barclays, Citigroup, Credit Agricole, Deutsche Bank, HSBC Holdings şi JPMorgan Chase & Co.
Euribor este echivalentul în euro al fostului indicator de referinţă al dobânzii Libor.
Investitorii, inclusiv fondul de pensii din California State Teachers’ Pensionement System, au acuzat băncile că au trucat Euribor şi au fixat preţuri la instrumentele derivate bazate pe Euribor, din iunie 2005 până în martie 2011, pentru a profita pe cheltuiala lor.
Potrivit sursei menționate, Groupe Société Générale a negat faptele greşite, în acordul convenit pentru încheierea litigiului arată actele instanţei.
Societe Generale s-a asociat cu start-up-uri de top la nivel mondial pentru a stimula finanțarea durabilă și cu impact pozitiv
În altă ordine de idei, Societe Generale s-a asociat cu start-up-uri de top la nivel mondial pentru a stimula finanțarea durabilă și cu impact pozitiv.
Unsprezece noi start-up-uri axate pe sustenabilitate s-au alăturat Incubatorului Global Markets (GMI), nava amiral a Societe Generale, dedicat dezvoltării de soluții revoluționare pentru industria financiară.
Dintr-un grup de selecție de peste 140 de candidați, aceste start-up-uri abordează unele dintre cele mai mari preocupări ESG ale industriei financiare, inclusiv cuantificarea emisiilor de carbon, urmărirea și măsurarea impactului, piețele voluntare de carbon (VCM) și biodiversitatea.
„Suntem mândri să primim în cadrul programului nostru GMI aceste start-up-uri promițătoare axate pe impactul pozitiv, care se află în centrul ambițiilor Societe Generale. Această cohortă reflectă importanța inovației ca pârghie pentru o finanțare sustenabilă în beneficiul afacerii noastre și al clienților noștri”, a spus Hacina Py, director general pentru dezvoltare durabilă al grupului.