Autocolant obligatoriu în Franța pentru aceste vehicule
În Franța, vehiculele de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu autocolantul „Angles Morts”, o măsură obligatorie care se aplică și vehiculelor străine. Acest autocolant are rolul de a atrage atenția asupra unghiului mort. Conducătorii de autocaravane trebuie să verifice dacă vehiculul lor depășește limita de 3,5 tone înainte de a pleca la drum.
În cazul în care autocaravana depășește această greutate, șoferii trebuie să aplice autocolantul „Angles Morts” pe vehiculul lor. Autocolantul este ușor de găsit, fiind disponibil la benzinăriile de lângă graniță, la ADAC și în magazinele online.
Pentru a respecta cerințele legale, autocolantele „Angles Morts” trebuie să fie amplasate corect pe vehiculul dumneavoastră. Acestea trebuie să fie vizibile pe ambele laturi ale vehiculului și pe partea din spate a rulotei.
Pe partea șoferului și a pasagerului, autocolantele trebuie plasate în primii 100 de centimetri de la fața vehiculului, la o înălțime de 90 până la 150 de centimetri deasupra solului. În partea din spate, autocolantul trebuie să fie, de asemenea, amplasat la aceeași înălțime, dar în partea dreaptă a liniei centrale longitudinale, conform Karlsruhe Insider.
Ce amendă riști dacă încalci regula
În Franța, absența autocolantului „Angles Morts” pe rulotele cu greutatea de peste 3,5 tone atrage amenzi semnificative, care pot depăși 135 de euro. Este esențial nu doar să aplicați autocolantul, ci și să vă asigurați că respectați toate reglementările aferente. Pe lângă această nouă cerință, șoferii de rulote ar trebui să fie atenți și la alte măsuri de siguranță, inclusiv la respectarea regulilor de circulație din țara în care călătoresc.
ADAC atrage atenția asupra călătoriilor lungi
Recent, ADAC (Clubul Auto German General) atrage atenția asupra aglomerației și blocajelor pe autostrăzile din Germania în această perioadă. Deși pasagerii se bucură adesea de relaxare în timpul călătoriilor lungi, acest confort poate duce la probleme neașteptate.
În sezonul estival, când mulți profită de vacanță pentru a petrece mai mult timp pe drum, șoferii trebuie să fie conștienți de riscurile asociate cu călătoriile prelungite.
ADAC a evidențiat riscurile legate de poziția incorectă a scaunului în mașină, după ce testele de impact au demonstrat că o astfel de poziție poate cauza leziuni grave în caz de accident. Mai multe puteți citi aici.