Se numește “metoda monedei”. Hoţii pun o monedă în zona mânerului portierei şi aşteptată ca proprietarii să activeze sistemul centralizat de închidere. Astfel, uşa pe care se află moneda nu se mai închide, iar rău-făcătorii pot intra în maşină foarte uşor, după ce proprietarul s-a îndepărtat.
O alta metodă este bruiajul telecomenzii sistemului de închidere centralizată. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute metode de furt din maşini şi implică folosirea unui dispozitiv de bruiaj comandat de cineva dintr-o maşină din apropiere.
Ca să nu cazi în plasă, cel mai important e să verifici de fiecare dată dacă toate uşile s-au încuiat după ce ai apăsat pe butonul de pe telecomandă. Dacă nu s-a întâmplat asta, foloseşte cheia în yala uşii, aşa ca pe vremuri. Dacă nu ai cheie fizică sau nu ai o yală în care să o foloseşti (multe maşini noi nu au), intră înapoi în maşină, încuie uşile din interior şi pleacă de acolo – cine ştie, poate îi vezi pe cei care aşteaptă să te fure, vezi numărul de înmatriculare al maşinii în care stau şi chemi Poliţia.
Țările cu cele mai multe furturi de mașini din Europa
Italia este țara care înregistrează cel mai mare număr de furturi de autoturisme din Europa, în medie 276 de furturi la 100.000 de locuitori pe an, potrivit unui studiu realizat de site-ul Confused.com pentru perioada 2011-2020. Pe poziția a doua se află Cehia, cu 274 de furturi la 100.000 de locuitori pe an
Italienii sunt urmați de cehi, care în ciuda faptului că sunt mai puțini cu 84% decât aceștia. Cehia are cu doar 0,7% mai puține furturi de mașini la 100.000 de locuitori. Urmează Suedia, cu a treia cea mai gravă situație cu privire la furturile de mașini, cu 266 de furturi la 100.000 de persoane în medie, în fiecare an.