Te reține pe loc în trafic. Este ilegal pentru șoferii din România. Legea nu prevede excepții

politia politisti soferi masini

SURSA FOTO: Dreamstime

Este ilegal pentru șoferi. Un bărbat de 53 de ani a fost reţinut după ce a fost prins de poliţiştii de la Brigada Rutieră când conducea un autoturism, în timp ce era sub influenţa alcoolului. Totul s-a întâmplat în Sectorul 3.

Poliţiştii de la Brigada Rutieră sunt cu ochii pe șoferi. Un bărbat de 53 de ani a fost reţinut după ce a fost prins când conducea un autoturism în timp ce era sub influenţa alcoolului.

Potrivit celor mai recente informații, totul s-a întâmplat în Sectorul 3 al Capitalei.

Este ilegal pentru șoferi

În urma verificărilor, s-a stabilit că el avea şi permisul de conducere suspendat. Brigada Rutieră a informat, luni, că poliţiştii au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autovehicul care se deplasa pe o stradă din Sectorul 3, în noaptea de duminică spre luni.

„Poliţiştii rutieri au procedat la testarea persoanei în cauză cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0.85 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, bărbatul a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de mostre biologice”, a arătat Brigada Rutieră.

SURSA FOTO: Dreamstime

Poliţiştii au constatat faptul că acesta figurează cu dreptul de a conduce suspendat

De asemenea, în urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că acesta figurează cu dreptul de a conduce suspendat.

În baza probatoriului administrat, organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au dispus reţinerea bărbatului, în vârstă de 53 de ani, pentru 24 de ore, pentru conducere a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 2 Cod penal, şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii sunt obligați să accepte cererile șoferilor pentru analize de sânge

Guvernul a implementat noi reguli pentru sancționarea șoferilor aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor. Potrivit modificărilor recente, șoferii cu un nivel mic de alcoolemie au acum dreptul să solicite atât o retestare, cât și o analiză de sânge. România se remarcă printr-o legislație extrem de strictă în ceea ce privește consumul de alcool la volan.

Atât vechea lege, cât și noile reglementări prevăd suspendarea permisului de conducere pentru șoferii care sunt testați pozitiv pentru alcool. Cu toate acestea, noile reguli impuse de Guvern permit șoferilor cu un nivel de alcoolemie între 0,1 și 0,10 să ceară o retestare.Aceștia trebuie să aștepte între 15 și 20 de minute înainte de a face o nouă testare cu etilotestul, iar rezultatul obținut de la a doua testare va fi considerat oficial.

Inițial, Guvernul a stabilit că, dacă și a doua testare arată o alcoolemie între 0,1 și 0,10, șoferul va fi sancționat cu amendă și i se va suspenda permisul pentru 3 luni, fără opțiunea de a solicita o analiză de laborator.