Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Se aplică azi, 16 noiembrie

masini

SURSA FOTO: Dreamstime

Petrom a ajustat prețurile sâmbătă, 16 noiembrie. Motorina standard s-a scumpit cu 4 bani, iar benzina standard s-a ieftinit cu 1 ban pe litru.

Petrom a ajustat prețurile

Petrom, liderul pieței de carburanți din România, a operat o ajustare a prețurilor sâmbătă, 16 noiembrie: motorina standard s-a scumpit cu 4 bani pe litru, iar benzina standard a devenit mai ieftină cu 1 ban pe litru.

OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din România, a păstrat poziția de lider în regiune pentru al treilea an consecutiv, în ciuda unei scăderi de 42% a veniturilor, care au ajuns la 7,7 miliarde de euro, ca urmare a scăderii prețurilor materiilor prime și a volumelor reduse de vânzări de energie electrică.

În București, conform platformei Peco-Online, prețul benzinei standard variază între 6,94 lei și 7,01 lei pe litru, iar motorina standard costă între 7,16 lei și 7,19 lei pe litru.

Ultima modificare de preț a avut loc miercuri, 13 noiembrie 2024, când atât benzina standard, cât și motorina standard s-au ieftinit cu 3 bani pe litru.

Situație similară pe 9 noiembrie

O altă ajustare a prețurilor făcută de Petrom a avut loc sâmbătă, 9 noiembrie, când benzina standard a scăzut cu 3 bani pe litru, iar motorina standard s-a scumpit cu 2 bani pe litru. Astfel, prețul benzinei a scăzut sub 7 lei pe litru.

În plus, joi, 7 noiembrie 2024, prețul motorinei standard a crescut cu 4 bani pe litru, în timp ce prețul benzinei standard a rămas neschimbat. O ajustare similară a avut loc marți, 5 noiembrie, când motorina s-a scumpit cu 4 bani pe litru, iar benzina standard a rămas la același preț.

Comparativ cu luna trecută, conform Peco-Online, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 1,3%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă acum cu 4,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 0,1%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă acum cu 0,5 lei mai mult decât acum 30 de zile.

Planurile de viitor ale Petrom

OMV Petrom investește semnificativ în energiile regenerabile, cu scopul de a atinge o capacitate de aproximativ 2,5 GW până în 2030. În cadrul acestei strategii, compania va achiziționa 50% din Electrocentrale Borzești, care deține un portofoliu de 1 GW în energie eoliană și solară, și va prelua integral Renovatio Asset Management, liderul în rețelele de încărcare a vehiculelor electrice din România.

De asemenea, OMV Petrom își propune să ajungă la 5.000 de puncte de încărcare până în 2030, față de cele 750 instalate în prezent.