Şoferii exasperaţi de traficul de pe Centura Capitalei primesc, în sfârşit, o veste bună. Tocmai a fost emis ordinul de începe a lucrărilor de modernizare a unui nou tronson, care face legătura cu Autostrada Soarelui.
Luni, 4 mai, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a sectorului din Centura Bucureşti situat între DN2 şi Autostrada Soarelui A2. Ordinul a fost emis de către Ionel Scrioşteanu, secretar de Stat în Ministerul Transporturilor, și Ovidiu Barbier, directorul general adjunct al CNAIR.
Obiectivul principal al acestui proiect este modernizarea a 11,524 kilometri din centura rutieră a municipiului Bucureşti, sector DN 2 (km 12+300) – A2 (km 23+750), constând în principal în sporirea capacităţii de circulaţie de la 2 benzi la 4 benzi de circulaţie (câte două pe sens) şi eliminarea unor intersecţii la nivel prin realizarea unor noduri rutiere, a unor pasaje noi precum şi reabilitarea pasajelor şi a podurilor existente pe acest sector de drum naţional.
Secretarul de stat Ionel Scrioşteanu a vorbit şi despre alte proiecte importante în Regiunea Bucureşti – Ilfov, la care lucrările vor demara în perioada următoare: Pasajul Berceni, Pasajul Olteniţa şi Autostrada A0: “Suntem într-o continuă dezvoltare a infrastructurii rutiere pe Regiunea București – Ilfov, luna trecută am predat aplasamentul constructorului pentru realizarea Pasajului de la Mogoșoaia, iar astăzi deschidem un nou șantier aici pe DN2 – A2. În perioada următoare vom începe mai multe lucrări importante pentru zona București – Ilfov, și anume: Pasajul Berceni, Pasajul Oltenița. De asemenea, în luna iunie încep lucrările la Autostrada A0, cea mai importantă și așteptată de către cetățeni în această zonă.”
Pentru lucrările de pe Centura Capitalei dintre DN2 şi A2, valoarea contractului este de 235,74 milioane de lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind Fondul de Coeziune în cofinanțare cu Bugetul de Stat. Lucrările vor fi realizate de către antreprenorul Tirrena Scavi, iar durata contractului este de 75 de luni (15 luni perioada de execuție și minim 60 luni perioada de notificare a defecțiunilor), relatează România TV.