Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat, miercuri, că va începe ridicarea maşinilor şi în acest sector al Capitalei, după ce proiectul a trecut de Consiliul Local.
Veste teribilă pentru şoferii care locuiesc sau tranzitează Sectorul 1 al Capitalei!
Încep să se ridice maşinile şi din Sectorul 1
Primarul Clotilde Armand a anunţat, miercuri seara, că proiectul privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în Sectorul 1 a fost aprobat în şedinţa Consiliului Local.
Proiectul fusese supus la vot şi în urmă cu două săptămâni, însă consilierii PNL şi PSD au refuzat atunci proiectul, a mai scris edilul pe pagina sa de Facebook.
Maşinile vor putea fi ridicate în Sectorul 1 începând cu data de 1 octombrie.
“Dacă în urmă cu 2 săptămâni consilierii PNL și PSD au refuzat proiectul propus prin care maşinile parcate neregulamentar în Sectorul 1 urmau să fie ridicate, în ședința de de astăzi a Consiliului Local al Sectorului 1 acest proiect a fost aprobat. 15 pentru – 7 abțineri. Iată că se poate! Mai greu dar se poate.
Acest proiect intră în vigoare de la 1 octombrie.
#NiciUnPasÎnapoi #Continuăm”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de socializare.
Discuţii între toţi primarii din Capitală pe tema deşeurilor
În altă ordine de idei, tot miercuri, primarul Sectorului 1 a anunţat că a convenit cu ceilalţi primari de sector din Capitală să înfiinţeze cât mai repede Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Bucureşti.
“Am organizat astăzi la Primăria Sectorului 1 o întâlnire cu: ministrul Mediului, președintele Agenției Naționale pentru Mediu, Comisarul General al Gărzii Naționale de Mediu, Prefectul Municipiului București, Primarul General al Municipiului București și toți primarii de sector din Capitală pentru a rezolva situația critică a deșeurilor.
Am convenit să înființăm cât mai repede Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor București. În cadrul asociaței ne propunem demararea de urgență a proiectelor de înființare a unui nou depozit ecologic pentru deșeuri nepericuloase ce va deservi Bucureștiului, precum și a unor stații de tratare a deșeurilor.
În acest moment Capitala nu prea mai are unde să arunce gunoiul pentru că principala groapă de gunoi a fost închisă. Primăria Municipiului București a găsit alt operator și trebuie actualizate condițiile de operare. Sectorul 1 este direct afectat din această cauză. Criza din Sectorul 1 se poate repeta oricând în alte sectoare și nu cred că își dorește nimeni asta. Vedeți pe străzile din București foarte mult gunoi provenind din construcții sau șantiere care nu este ridicat, coșuri de gunoi stradale pline.
Chiar dacă acest lucru este interzis de regulamentul de salubrizare unii operatori aleg să fie mai presus de lege. Noi facem eforturi zilnice să evităm ca orașul nostru să devină un focar de infecție și facem un apel către toate companiile de salubrizare, sortare și tratare a deșeurilor să nu șantajeze în nici un fel autoritățile publice. Este un moment critic pe care îl vom putea depăși împreună”, a transmis Clotilde Armand.