Ascenta, divizia de consultanta IT si solutii software pentru corporatii a grupului Softwin, va dezvolta pagina de internet a cotidianului Evenimentul Zilei din data de 1 martie. In cadrul acestei colaborari, Ascenta va asigura mentenanta software si va contribui la dezvoltarea proiectelor evz.ro. In acelasi timp, colaborarea vizeaza dezvoltarea pe viitor de noi concepte asociate publishingului online. 

In urma parteneriatului cu Ascenta, cititorii online ai ziarului Evenimentul Zilei vor beneficia de o viteza crescuta de descarcare a paginilor, de cresterea interactivitatii cu forumistii, aplicatii multimedia asociate articolelor si site-uri noi apartinand evz.ro. 

Ziarul Evenimentul zilei s-a lansat in 1992. In anul 1996 apare www.evz.ro, care devine in scurt timp unul dintre cele mai vizitate site-uri romanesti de stiri cu profil generalist. Editia online se relanseaza cu succes in 2006, atat din punct de vedere al design-ului si soft-ului, cat si al continutului, asigurat de o echipa dedicata formata din ziaristi si colaboratori ai Evenimentului zilei. Din 2006, evz.ro se aliniaza regulilor jurnalismului online occidental, oferind cititorilor articole adaptate obiceiurilor de navigare pe internet si materiale suplimentare fata de  editia tiparita. In ianuarie 2007, evz.ro inregistreaza 2.040.323 de vizitatori unici si 19.301.332 de page impressions (sursa: trafic.ro).