A făcut parte din cunoscuta trupă Akcent. Marius Nedelcu s-a gândit însă că are nevoie de o schimbare atât în muzică, cât şi în viaţă. Aşa că, pe lângă cariera solo pe care şi-a ales-o, tânărul s-a apucat serios de afaceri.
Şi-a deschis sala de fitness acum trei ani şi a intrat pe piaţă cu mai multe programe noi. Nu ştia exact cum o să fie primite de clienţi, dar era convins că domeniul în care a ales să investească poate avea un mare potenţial.
Asta şi pentru că, ani buni, a fost manager la unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de fitness din România. „Sunt foarte puţine săli de fitness, aşa că mi-am zis că poate fi un business bun. Am căutat chirie şi am găsit-o. Am mers la început pe ideea că va fi un business mic, pe care îl voi dezvolta mai târziu“, le-a spus Marius Nedelcu reporterilor Capital TV. Şi nu s-a înşelat.
O afacere în continuă dezvoltare
Numărul clienţilor a crescut, şi direct proporţional s-au diversificat şi serviciile pe care le oferă. „La început, a fost sala de fitness, apoi o sală mai mică de cardio şi un magazin de suplimente. Am adăugat aerobicul, care îmi doresc să fie ceva diferit, adică nu acel aerobic foarte învechit, care se practică mult pe la noi, ci un aerobic bazat mult pe dans“, explică Marius Nedelcu.
Strategia lui de business e bine făcută: clientul este în prim-plan şi, evident, i se oferă tot ce este mai bun. „Merg foarte mult pe ideea de antrenor personal. Mă bazez mult pe ordine, pe disciplină, pentru că reputaţia sălii este foarte importantă pentru mine“, încheie Nedelcu.
SUBIECTELE EMISIUNII:
EXPERT CAPITAL
Din ce în ce mai multe persoane fizice autorizate (PFA) apar în statisticile Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Care este explicaţia? În perioadă de criză, cele mai mari costuri care pot fi reduse sunt cele de personal. Aşa că angajaţii sunt rugaţi, sfătuiţi sau, după caz, obligaţi să renunţe la contractele individuale de muncă şi să devină PFA. Fireşte, pentru angajaţi nu prea sunt avantaje. În primul rând, rămân fără o serie de drepturi prevăzute în Codul muncii. Apoi, pierd foarte mult timp cu tot felul de calcule, acte sau cozi. Singurul câştig pe care l-ar putea avea angajaţii este în momentul în care li se permite să-şi renegocieze salariul. Astfel, mizând pe câştigul substanţial pe care îl au companiile, cei mai norocoşi pot primi mult mai mulţi bani decât cei pe care îi luau pe cartea de muncă.
CULISELE ECONOMIEI
Cerere fantastică, ofertă aproape inexistentă, preţuri aberante. Cam acesta era peisajul pieţei imobiliare româneşti în urmă cu un an. Atunci, doar speculatorii făceau legea. Aveau bani, cumpărau scump şi vindeau şi mai scump. Ca să obţină profituri şi mai mari, cumpărau zeci de locuinţe încă din stadiul de proiect. Planul nu era rău, însă a venit criza. Aşa că bogaţii speculanţi au rămas fără bani, dar cu zeci de case. Ce fac acum cu ele, vedeţi la „Culisele economiei“.