‘Şi în fiscalitate dozajul este important…Dozajul de diverse măsuri ca şi un anumit dozaj între a tăia de la cheltuieli sau a nu a accepta majorări la cheltuieli şi a majora impozitele, şi acest lucru este de discutat, dozajul mi se pare, dacă mă întrebaţi ca economist, mai important decât măsurile ca atare. Faţă de alte variante, şi acestea puteţi să le discutaţi cu cei de la Finanţe, pentru că ei au avut acolo mai multe variante, faţă de alte variante pe care le-am ascultat şi eu nu mi se pare dozajul cel mai prost cel la care s-a ajuns. Nu sunt decizii uşoare, însă. Acesta trebuie să înţelegeţi’, a spus Isărescu întrebat dacă nu cumva măsurile luate pe partea de fiscalitate vor afecta negativ economia.

Guvernatorul a spus că niciun guvern nu ia măsuri de majorare de taxe şi impozite cu bucurie.

‘Oamenii aceia stau până la trei dimineaţa şi refac calcule şi tot calculează. Eu pot să îmi dau aşa o părere şi să jignesc munca a zeci de oameni? Ştiţi cum este o negociere din acesta şi am participat la ele în tinereţe…stai până la patru dimineaţa…şi acum să îmi dau şi eu cu părerea…Hai să ne dăm cu părea ca să faceţi o ştire: a zis guvernatorul că nu ştiu ce. Deci nu am zis nimic. Am zis că mi se pare o soluţie, ca dozaj, destul de echilibrată. Ştim cât de greu s-a ajuns şi la ea’, a spus Isărescu.

Pentru creşterea veniturilor bugetare, autorităţile de la Bucureşti au anunţat, pentru anul viitor, majorarea accizelor la carburanţi, impozitarea construcţiilor speciale deţinute de persoane juridice (reţelele de transport, stâlpi, depozite sau magazii) şi creşterea redevenţelor, cu excepţia petrol şi gaze, cu 25%.

SURSA: Agerpres