Concurând cu alte 37 de soluţii pentru platforme de business şi servere, soluţia Kaspersky Lab pentru companii a blocat cu succes 100% dintre ameninţările informatice, fără a genera nici măcar un rezultat fals-pozitiv. Această performaţă a adus soluţiei Kaspersky Lab cel de-al patrulea premiu VB100 de la lansarea acesteia, în toamna anului 2011.

Principalul scop al acestui test – derulat pe platforma Windows Server 2008 R2 – a fost acela de a verifica dacă soluţiile sunt capabile să detecteze cele mai recente ameninţări informatice, conform unei liste compilate de către organizaţia WildList. Rata de detecţie a fost evaluată în cadrul unor teste la cerere şi de acces. În plus, a fost evaluată şi rata de rezultate fals-pozitive în timpul scanării unor fişiere legitime. Numai produsele care au avut un scor de 100% în cadrul acestor probe au fost premiate de către Virus Bulletin. Kaspersky Endpoint Security a avut rezultate perfecte în cadrul tuturor probelor.

De asemenea, în cadrul acestei cercetări, soluţiile de securitate au trecut prin testarea reactivă şi proactivă (RAP), în cadrul căreia produsele au fost deconectate de la Internet şi de la bazele de date de securitate în cloud. Testul reactiv a examinat capacitatea produselor de a detecta chiar şi cel mai recent tip de malware, care fusese descoperit cu nu mai mult de trei săptămâni înainte de această probă.
În ceea ce priveşte testul proactiv, acesta a pus la încercare capacitatea de analiză euristică de a detecta malware-ul după ce toate bazele de date antivirus fuseseră blocate. Soluţia Kaspersky Lab a avut o rată de detecţie de 96.49% a ameninţărilor în cadrul testelor de securitate reactive, respectiv de 79.93% în cadrul testelor proactive. În ciuda numărului limitat de instrumente de securitate utilizate în timpul acestor teste, Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows a avut rezultate semnificativ mai bune decât rezultatele medii de 88.04% pentru testele reactive şi 65.98% pentru cele proactive. Experţii din cadrul Virus Bulletin au apreciat, de asemenea, procesul de instalare simplu, cu o structură clară şi viteza cu care se actualizează bazele de date.