Mediile de stocare de tip SSD (solid state drive) sunt din ce în ce mai populare în prezent, modelele de 16 şi 32 de GB fiind destul de întâlnite. Kingston a lansat astăzi un model de 40 de GB care reprezintă una dintre cele mai eficiente modalităţi de accelerare a deschiderii şi închiderii PC-ului de tip desktop, precum şi de optimizare a timpului de încărcare a aplicaţiilor.

Adresându-se cu precădere utilizatorilor începători care intenţionează să realizeze un upgrade la computerul personal, SSD-ul include un software de clonare care simplifică transferul de conţinut de pe hard disc. Odată clonate, aplicaţiile de pe sistemul de operare sunt stocate pe SSD, în timp ce pe hard disc vor rămâne doar datele (muzică, documente, fotografii sau videoclipuri).

Cu noul SSD utilizatorii pot accelera viteza de deschidere şi închidere a browser-elor web precum Internet Explorer şi Firefox sau a aplicaţiior de tip iTunes sau Photoshop de aproape patru ori în comparaţie cu viteza specifică sistemelor desktop actuale.

Vitez este de până 170MB/sec. citire şi până la 40MB/sec. scriere. Preţul unui model este de 397 de lei.

SURSA: Kingston