Soluții de curățare cu ajutorul acestor ingrediente. Toată lumea le are în cămară

Soluții de curățare cu ajutorul acestor ingrediente. Dacă aveți de-a face cu o chiuvetă înfundată sau cu scurgere lentă, nu trebuie să apelați la substanțe chimice dure pentru a remedia problema.

Soluțiile tradiționale de curățare a țevilor sunt pline de substanțe chimice puternice și nu întotdeauna e nevoie de o soluție atât de puternică. Experții spun cum puteți desfunda țevile chiuvetelor cu câteva ingrediente simple, fără a cheltui mult pe produsele din comerț.

Oțet și bicarbonat de sodiu

Pentru probleme minore ale scurgerilor nu aveți nevoie decât de oțet, de bicarbonat de sodiu și apă clocotită. Este foarte eficient, accesibil și simplu de făcut.

„Curăţarea scurgerilor este sarcina de care uităm cu toţii până când vedem că apa refuză să se mai scurgă din chiuvetă”, spune Ken Doty, expert în curăţenie şi COO al The Maids.

Dacă știți să curățați corect scurgerea, puteți reduce acumularea unor resturi de mâncare sau altceva care provoacă mirosuri și germeni. Cel mai bun mod de a curăța o scurgere este cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, oțetului alb distilat și apei fierbinți. Iată ce trebuie să faceți:

  • Fierbeți doi litri de apă
  • Folosind mănuși, turnați încet apa clocotită în canalul de scurgere
  • Apoi se toarnă o cană de bicarbonat de sodiu în canalul de scurgere
  • Clătiți chiuveta cu apă rece

Pentru combaterea mirosurilor, turnați zeama de lămâie sau oțet alb distilat în canalul de scurgere

După 30 de minute, clătiți chiuveta

Unii experți avertizează împotriva folosirii repetate a acestei combinații – bicarbonat de sodiu și oțet – deoarece poate cauza probleme cu instalațiile sanitare.

Scrub cu sare și bicarbonat de sodiu

O altă soluție de curățare a scurgerilor este cea cu sare și bicarbonat de sodiu.

„Dacă doriți ceva mai dur, încercați să amestecați sare cu bicarbonat de sodiu”, spune Daniel Brown, expert în curățare.

Aveți nevoie de 1/2 cană de bicarbonat de sodiu, 1/2 cană sare de masă și 2 căni de apă clocotită. Brown recomandă sarea de mare.

Amestecați bicarbonatul de sodiu cu sarea până când sunt bine
Turnați pe țeavă
Lăsați să acționeze nu mai puțin de treizeci de minute sau peste noapte, dacă este posibil
Fierbeți două căni de apă și, la final, turnați-le în scurgere pentru a clăti și a îndepărta reziduurile

Apă oxigenată

Folosită adesea pentru decolorarea părului, apa oxigenată are numeroase utilizări și în gospodărie. Este un bun dezinfectant și nu e foarte dur pentru instalațiile sanitare.

Turnați o cană de apă oxigenată în canalul de scurgere, așteptați cel puțin o jumătate de oră și clătiți cu apă fierbinte. Acest truc funcționează și mai bine când este asociat cu bicarbonat de sodiu, amestecat într-un raport de o lingură la o cană de apă oxigenată.

Nu utilizați niciodată apă oxigenată cu o concentrație mai mare de 10% deoarece este un iritant puternic și coroziv, care poate provoca iritații, mai ales în contact cu ochii.

Detergenți de curățare pe bază de enzime

Utilizarea agenților de curățare pe bază de enzime este o opțiune excelentă.

„Detergenții pe bază de enzime sunt alegeri mult mai bune, deoarece nu distrug mediul”, spune Daniel Brown. Aceste enzime naturale descompun materialele organice din canalizare.

Daniel recomandă utilizarea produsului Green Gobbler Drain Clog Disolver, sigur pentru toate țevile și sistemele septice, cu o formulă puternică ce nu folosește înălbitor sau hidroxid de sodiu.