Era digitală înseamnă trecerea serviciilor publice în online, pe măsură ce guvernele caută să le furnizeze într-un mod mai eficient și mai dinamic. Dezvoltarea tehnologiei aduce o societate în care oamenii pot completa online declarațiile fiscale, pot accesa servicii de asistență medicală, pot afla o varietate de informații oficiale dintr-o singură sursă și pot semna documente online.
Există numeroase exemple în care tehnologia digitală schimbă modul în care cetățenii accesează serviciile. În Regatul Unit, aceasta a însemnat dispariția nevoii de prezentare a dovezii achitării taxei auto, care era afișată pe parbrizul vehiculelor și care acum a devenit obiect de colecție, pe măsură ce serviciile fiscale au fost mutate online. În Spania, cetățenii pot aplica pentru ajutoare sociale prin intermediul site-ului Serviciului Public Național pentru Ocuparea Forței de Muncă pot căuta joburi și pot calcula cunatumul contribuțiilor sociale sau pot anula beneficiile în întregime.
În multe cazuri, inovația pe care o pot aduce serviciile digitale este extrem de necesară. Statisticile Băncii Mondiale privind calitatea administrației publice au rămas în mare parte plate în cei 10 ani de până în 2017 (cel mai recent an măsurat), marcând un scor de 2,9 dintr-un maxim de 6.
Acest lucru reprezintă un factor de îngrijorare, mai ales având în vedere impactul financiar al coronavirusului. Impozitele sunt doar un aspect al administrației publice, dar unul de importanță vitală. Banca Mondială clasifică țările cu un raport între impozite și PIB mai mic de 15% ca fiind riscante din punct de vedere financiar, dar funcționarea multor departamente fiscale este îngreunată de sisteme prea complexe, infrastructura slabă și managementul precar.
Soluția fiscală digitală a Huawei reduce dificultățile cu care se confruntă departamentele fiscale prin reducerea costurilor administrative, garantarea disponibilității, îmbunătățirea eficienței și calității serviciilor, extinderea bazei de impozitare și, în cele din urmă, creșterea veniturilor obținute. Produsul oferă o lățime de bandă mai mare, întârzieri mai mici și mai multe conexiuni datorită arhitecturii simplificate, dispozitivelor accesibile, sistemelor agile și deschise și software-ului inteligent pentru operațiuni și întreținere.
Soluția permite:
-
- Operațiuni mai dinamice prin conexiuni de rețea puternice, simplificate și inteligente.
- Huawei Cloud Stack’s – cloud hibrid sigur și fiabil.
- Calcul inteligent și inteligență artificială prin procesoarele Kunpeng, Ascend și x86 de la Huawei.
- Stocare inteligentă a datelor prin reunirea tehnologiilor de stocare de ultimă oră, big data, database și inteligență artificială pentru a extrage fiecare bit de valoare dintr-un singur octet de date.
Moduri de a îmbunătăți regimul vamal
Domeniul vamal este un alt sector care are nevoie de asistență. Din nou, cifrele Băncii Mondiale arată că eficiența medie a sistemelor vamale a rămas constantă în ultimul deceniu, cu un scor de doar 4,2 din 7 la nivel global. Doar patru țări sau regiuni – Finlanda, Hong Kong, Singapore și Emiratele Arabe Unite – au un scor de peste șase și cele mai multe țări din țările în curs de dezvoltare au un scor trei sau mai puțin. Țările sunt împiedicate de ineficiența prelucrării formelor fizice, de necesitatea inspecției manuale, de costul logisticii și al infrastructurii. Prin operarea unui regim vamal lipsit de strictețe, țările se deschid contrabandei, creșterii criminalității și instabilității financiare.
Sistemul de intrări vamale inteligente al Huawei îmbunătățește și protejează operațiunile vamale ale unei țări în mai multe moduri. Prin facilitarea vămuirii fără hârtie, zonele vamale pot evita cozile de autoturisme și camioane care sunt cauzate de necesitatea verificării vehiculelor de către personal vamal. Eficiența mai mare a sistemului poate reduce costurile totale de funcționare. De asemenea, sistemul de porți inteligente permite zonelor vamale să funcționeze într-un mod mult mai sigur.
Sistemul cuprinde o gamă de produse de ultimă oră, fiind proiectat având în vedere funcționarea vamală modernă. Platforma inteligentă de management integrat iGate cloud și facilitățile front-end, care cuprind monitorizare centralizată, operare și întreținere, se pot conecta la platformele de supraveghere vamală existente. Există un proces de verificare a datelor care se desfășoară în mai multe etape, pe măsură ce vehiculele trec printr-o poartă vamală, asigurându-se că agenții sunt avertizați din timp cu privire la orice încălcări ale legislației. Supravegherea video este realizată de Huawei CloudIVS Video Cloud Platform și de o suită de camere cu inteligență artificială.
Fluxul global de bunuri este esențial pentru sănătatea economiilor noastre și pentru siguranța noastră financiară. Cu toate acestea, pandemia a afectat fiecare aspect al vieții noastre și sunt necesare soluții noi și inovatoare pentru a manipula bunurile într-un mod sigur, dar eficient din punct de vedere economic.
Construirea de servicii publice digitale pentru deceniul următor
Am creat un ecosistem de parteneri de top din industrie, inclusiv start-up-uri de înaltă tehnologie, companii consacrate, universități și institute de cercetare. Împreună, acești parteneri oferă abilitățile și cunoștințele necesare, ceea ce înseamnă că putem produce cele mai bune soluții smart city din clasă. Numai prin valorificarea deplină a acestei inteligențe colective și a experienței partenerilor ecosistemului, vom construi orașe inteligente care ne vor aduce valoare adăugată tuturor.
Aceste două soluții nu reprezintă decât o mică parte a serviciilor smart city pe care le oferă Huawei. Mai multe oportunități de transformare digitală au fost discutate la cea de-a cincea ediție a HUAWEI CONNECT, în perioada 23-26 septembrie 2020 la Shanghai. Liderii globali de gândire, elitele de afaceri, experții în tehnologie, companiile start-up, partenerii ecosistemului, furnizorii de servicii de aplicații și dezvoltatorii au împărtășit viziunile lor cu privire la peisajul industriei tehnologiei în cadrul acestui eveniment anual, conform smartcitiesworld.net.
articol realizat cu sprijinul Huawei Romania