Compania portugheza, Sonae Sierra a anuntat extinderea centrului comercial Plaza Mayor din Malaga, Spania, printr-o investitie de 58 milioane de euro. Extinderea consta intr-o suprafata de inchiriat de peste 18.800 de mp si 1.300 de locuri de parcare in plus si va oferi vizitatorilor 58 de noi magazine, incluzand brand-uri precum Zara, Massimo Dutti, Oysho, Pull and Bear, Stradivarius, Bershka, H&M, C&A, Cortefiel, Promod, Esprit, Mothercare si Pre-natal.

In momentul inaugurarii centrul comercial Plaza Mayor va dispune de o suprafata totala de inchiriat de 53.150 de mp cu 152 de magazine, incluzand 20 de sali de cinema, 35 de restaurante, o sala de bowling cu 20 de piste, un supermarket Mercadona, un atelier de reparatii auto, o statie de benzina, o scoala de muzica si un club de sport, toate deservite de 3.480 de locuri de parcare.

Noua suprafata de inchiriat, realizata in urma extinderii, este deja contractata in proportie de 100 %. 32% din suprafata de inchiriat este reprezentata de antreprenorii locali. Cu 850 de noi locuri de munca create, Plaza Mayor reprezinta un element de dezvoltare a economiei regiunii.

“Aceasta extindere ne permite sa dezvoltam oferta comercialăa Plaza Mayor in regiune, unde intentionam sa reconsolidam angajamentul fata de comertul local, si simultan, sa cream noi locuri de munca. Cu acest proiect, Sonae Sierra sustine prezenţa in Spania, unde in prezent detine 12 centre comerciale” afirma Álvaro Portela, CEO Sonae Sierra.

Profitul net consolidat al Sonae Sierra, în prima jumătate a lui 2008, a fost de 1,3 milioane de Euro, în comparaţie cu profitul înregistrat în aceeaşi perioadă în 2007 – 163,7 milioane de Euro. Această variaţie a profitului net a fost influentata influenţată de profiturile nete indirecte care au fost afectate negativ de creşteri în capitalizarea randamentelor pieţei în Europa.

Sonae Sierra detine pe piata autohtona River Plaza Mall din Ramnicu Valcea si are in dezvoltare doua centre comerciale, in Craiova si Ploiesti, alaturi de parteneriatul cu Caelum Development in vederea dezvoltarii Parklake Plaza. Sonae Sierra detine si 50% din proiectul Arena Mall Bacau.