Sierra Management România va transfera administrarea centrului comercial Arena Mall Bacău proprietarului acestuia, Arena City Center, după ce companiile au convenit să înceteze la 24 iunie contractul de management al proprietăţii, semnat la 5 septembrie 2007.

Sierra Management România a fost responsabilă, în ultimii aproape doi ani, pentru managementul centrului comercial Arena Mall Bacău înainte de deschiderea acestuia şi în timpul procesului de expansiune, se arată într-un comunicat al operatorul portughez de centre comerciale Sonae Sierra, anunţă Mediafax.

Arena Mall este cel mai mare centru comercial din Bacău, cu peste 25.000 de metri pătraţi suprafaţă utilă.

Administratorul mall-ului a prezentat un venit cu 6,9% peste bugetul aprobat pentru acest an, stabilit iniţial cu proprietarul centrului comercial, Arena City Center.

Sonae Sierra investeşte 900 mil. euro în trei centre comerciale

Sonae Sierra a anunţat pentru piaţa românească dezvoltarea a trei centre comerciale, în Ploieşti, Craiova şi la Bucureşti – Parklake în parteneriat cu Caelum Development. Cel mai avansat proiect este cel de la Craiova, dar a cărei construcţie a fost oprită din lipsă de finanţare.

Proiectul din Bucureşti este oprit din cauza unui litigiu între prefectul Bucureştiului şi Primaria Sectorului 3 pe tema certificatului de urbanism.

Investiţiile în cele trei proiecte a fost estimată de dezvoltator la circa 900 milioane de euro.

Compania portugheză are un portofoliu de 50 de proprietăţi operaţionale în Europa şi în Brazilia şi administrează proiecte de totalizând 2,1 milioane de metri pătraţi cu o valoare de piaţă de şase miliarde de euro.

SURSA: Mediafax