Dezvoltat de un joint venture creat intre Caelum Development si portughezii de la Sonae Sierra, ansamblul rezidential ParkLake Tower va fi construit langa complexul comercial ParkLake Plaza, in sectorul trei al Capitalei. Cele doua obiective se vor intinde pe o suprafata totala de 8,2 hectare, dintre care un procent de 22,6% este rezervat spatiilor verzi si facilitatilor sportive.

Reprezentantii Sanoe Sierra si Caelum Development au anuntat insa ca renunta la construirea unuia dintre cele doua blocuri rezidentiale din cadrul ansamblului ParkLake Tower. In locul blocului vor fi dezvoltate o serie de facilitati sportive. Blocul ramas va cuprinde 300-320 de apartamente. “Vom castiga mai putin insa vom cheltui mai putin” a declarat Ingo Nieseen, managing director al Sonae Sierra.

Zona pe care va fi construit complexul a fost folosita in anul 1977 pentru depozitarea daramaturilor provocate de cutremur.

Compania privata cu capital irlandez Caelum Development este activa pe piata romaneasca din luna septembrie a anului 2006 si in ianuarie 2007 a achizitionat, in colaborare cu firma RI Investment Group, terenul pe care va fi amplasat ParkLake Plaza.

Sonae Sierra detine pe piata autohtona River Plaza Mall din Ramnicu Valcea si are in dezvoltare doua centre comerciale, in Craiova si Ploiesti, alaturi de parteneriatul cu Caelum Development in vederea dezvoltarii Parklake Plaza. Sonae Sierra detine si 50% din proiectul Arena Mall Bacau.

Sursa: Sonae Sierra