Potrivit unui sondaj al Scottish Widows, circa 49% dintre britanici nu mai reusesc sa puna deoparte bani pentru pensie. Dupa acestia, 24% dintre respondentii care nu au iesti inca la pensie spun ca reusesc sa mai faca plati catre fondurile de pensii, dar ca, de cele mai multe ori, prefera sa isi achite datoriile cu acei bani. Mai exista 17 procente dintre cei chestionati care mai reusesc sa faca plati, dar in alte luni prefera sa plateasca ratele la casa.

Dintre respondentii care au iesit la pensie, 45% au spus ca dupa pensionare au calatorit, deoarece in perioada de activitate nu au avut parte de multe concedii. Pe locul doi, cu 30% dintre raspunsuri se afla cei care au preferat sa stea acasa pentru a face reparatii prin casa sau imbunatatiri.

Ian Naismith, de la Scottish Widows a spus ca rezultatele sondajului printre respondentii care nu au iesit inca la pensie sunt ingrijoratoare. „Toata lumea isi doreste o batranete linistita, dar este vital sa vezi diferenta intre a vrea o pensie mare si a strange bani pentru o pensie mare”, a precizat el.