PNL-PSD ar câștiga votul bucureştenilor la alegerile parlamentare
Potrivit unui sondaj de opinie CURS, realizat în luna iunie, alianța politică PNL-PSD se situează pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureștenilor la alegerile parlamentare, fiind urmată de Alianță Dreapta Unită și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).
Mai exact, dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminica viitoare, 40% dintre bucureșteni ar vota cu PNL-PSD, 25% ar vota cu Alianță Dreapta Unită (USR-PMP-Forţa Dreptei), iar 13% ar vota cu AUR.
Întrebați cu ce partid politic au votat la alegerile locale/europarlamentare (9 iunie 2024), 28% dintre respondenți au recunoscut că au votat Alianță Dreapta Unită (USR-PMP-Forţa Dreptei), 27% dintre ei au votat cu Partidul Social Democrat (PSD), iar 15% dintre ei au votat cu Partidul Național Liberal (PNL).
Cât de mulțumiți sunt bucureștenii de Nicușor Dan?
Întrebați cât de mulțumiți sunt de primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, 22% dintre respondenți au zis că sunt „foarte mulțumiți”, 24% dintre ai au zis că sunt „mulțumiți”, 30% dintre ei au recunoscut că sunt „nemulțumiți” și 21% dintre ei au spus că sunt „foarte nemulțumiți”.
În ce privește activitatea primăriei de sector, 19% dintre bucureșteni sunt „foarte muțumiți”, 54% dintre ei „mulțumiți”, 16% dintre eis-au declarat „nemulțumiți”, iar 5% dintre ei sunt „foarte nemulțumiți”.
Bucureștiul se îndreaptă spre rău sau spre bine?
49% dintre respondenți sunt de părere că Bucureștiul se îndreaptă „mai degrabă într-o direcţie greşită”, în timp ce 44% dintre ei rămân optimiști și cred că se îndreaptă „mai degrabă într-o direcţie bună”.
Printre principalele problemele indicate de bucureșteni, care ar trebui rezolvate rapid, se află traficul și aglomerația(26%), nivelul de trai (11%) și apa caldă și termoficarea (9%).
Metodologie
Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 19 iunie-25 iunie, pe un eşantion de 1067 de respondenţi, votanţi cu vârsta de peste 18 ani, reprezentativ pentru populaţia adultă rezidentă din municipiul Bucureşti, probabilist, multistadial, stratificat.
Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion este de +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor a fost faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor. Validarea eşantionului s-a realizat pe baza ultimelor date ale Institutului Național de Statistică (INS). Datele au fost ponderate în funcţie de vârsta electoratului bucureştean.