Numai 19,6% dintre subiecţi s-au pronunţat pentru revenirea la drahmă, moneda naţională de dinainte de aderarea la euro, potrivit studiului efectuat de institutul grec Marc între 15 şi 17 februarie pe un eşantion de 1.013 familii din întreaga ţară.

Majoritatea subiecţilor (48,4%) speră că Grecia va rămâne în zona euro dacă programul de asanare a economiei, dictat de Uniunea Europeană şi de Fondul Monetar Internaţional (FMI) reuşeşte, în timp ce 39,3% au o părere contrară.

Două treimi (66,5%) doresc ca programul să reuşească, iar 60% estimează că dacă programul nu ar fi fost votat duminica trecută în parlament, Grecia ar fi riscat să intre în faliment.

Totodată, 48% dintre subiecţi estimează că votul parlamentar în favoarea noului plan de ajutor pentru Grecia este just, iar 45,5% au o opinie contrară.

Opt persoane din zece (81,8%) estimează că răspunderea pentru situaţia economică a ţării le revine guvernelor elene, iar 9,3% consideră că este vina pieţelor şi a speculatorilor, scrie Agerpres.