La International Forum Design Awards (iF) 2011 Sony a câştigat “aurul” pentru design-ul produselor: Handycam NEX-VG10,  seria de televizoare BRAVIA NX800, camera foto digitală “α” NEX-5 şi proiectorul VPL-FX500L / VPL-FX30.

Sony încearcă în permanenţă să împingă limitele design-ului pentru a oferi utilizatorilor săi funcţii şi aspect îmbunătăţite. Exemplul grăitor este reprezentat de către unul dintre produsele câştigătoare ale Gold Award, seria de televizoare BRAVIA NX800, care urmăreşte o nouă abordare în design-ul electronicelor de acasă.

Cu scopul de a îmbunătăţi stilul de viaţă contemporan, designerii au renunţat la toate butoanele exterioare şi au utilizat materiale de top, pentru a oferi un aspect impecabil televizorului, atât în momentul când este pornit, dar şi când este oprit. Design-ul acestei serii reprezintă esenţa design-ului Monolith, integrat în gama produselor de divertisment pentru acasă din 2010, continuând pentru noile BRAVIA HX92/HX82/NX72, disponibile din această primăvară.

"Anul acesta marchează cea de-a 50-a aniversare a echipei Sony Design şi este îmbucurător să aflăm că am câştigat numeroase premii iF pentru creativitatea şi inovaţiile noastre”, a declarat Tak Kawagoi, Director, Sony Design Centre Europe.

De la debutul în 1953, Premiile International Forum (iF) design au reprezentat un indicator de încredere a calităţii superioare în domeniul design-ului. Logo-ul iF, premiat de experţi internaţionali, este o sursă de încredere pentru întreaga lume şi denotă calitatea dovedită a design-ului. 1.121 de participanţi, din 43 de ţări diferite s-au înscris în competiţia pentru un premiu iF product 2011. În total 2.756 de produse au fost studiate de către comitetul de arbitrii. 993 de produse au primit un premiu iF product 2011, iar 50 dintre acestea au fost selectate pentru un premiu iF gold.