Compania japoneză Sony a primit nouă distincţii la premiile iF Design , din cadrul CeBIT, de la Hanovra, seria de televizoare BRAVIA ZX1 şi camera digitală Cyber-shot DSC-TX1 fiind premiate, anul acesta, cu distincţiile de aur.

Anul acesta 1.016 companii din 39 de ţări s-au aflat în competiţie pentru un premiu iF în 2010, înscriind 2.486 de produse pentru arbitrarea acestora de către juriul experţilor. Dintre acestea doar 50 au primit distincţia de aur, pentru design extraordinar, iF.

Seria de televizoare BRAVIA ZX1 şi camera digitală Cyber-shot DSC-TX1 de la Sony s-au numărat anul acesta printre ele.

Seria BRAVIA ZX1

0-48591-sony.jpg

Mulţumită ramei exterioare din aluminiu, care deserveşte atât drept cadru, cât şi drept ramă de ornament, televizorul ZX1 reprezintă cel mai subţire televizor LCD TV de format 40V, de 12.2 kg. Subţiind marginile până la un unghi ascuţit (9.9mm, în cel mai subţire punct), designerii Sony recreează sugestiv imaginea unei hârtii ce pluteşte în aer, prin televizorul BRAVIA ZX1. Funcţionalitatea sa wireless oferă flexibilitate în orice tip de interior.

Cyber-shot DSC-TX1

0-48592-sonycybershotdsctx1.jpg

Menţinând aceeaşi linie de dimensiuni compacte, camera DSC-TX1 captează imagini de calitate superioară, beneficiind în acelaşi timp şi de funcţia de înregistrare video. Continuând caracteristicile seriei T, precum linia de finisaj din aluminiu a capacului obiectivului şi corpul din oţel inoxidabil, modelul dispune de un contur conic la ambele capete, iar o suprafaţă lucioasă se curbează până la obiectiv, adăugând un plus de moliciune şi atracţie modelului anterior.

Disponibil în cinci culori, capacul obiectivului beneficiază de finisaje lucioase pentru înfrumuseţarea suprafeţei line. Modelul premiat cu distincţia de aur numără linii metalice care sclipesc de-a lungul suprafeţei curbate.

 Alte produse, Sony, premiate au fost Notebook-ul VAIO X ,Mini notebook-ul VAIO P ,Micro sistemul audio CMT-DH70SWR / DH50R, Sistemul home theatre, BDV-Z7 Blu-ray Disc, Camera video Handycam HDR-CX520V, Camera video Handycam HDR-CX120/CX100/CX105E/CX106E şi Reportofonul PCM-M10.

SURSA: Sony