Cel mai impresionant model din colecţia Vaio lansată astăzi este Vaio Pro. Acesta este cel mai uşor ultrabook din lume şi este disponibil în două variante de 11, 6 inch (29,4cm) şi 13,3 inch (33,7cm), cântârind 0,870 kg, respectiv de 1.060 kg pentru modelul de 13 inch.
    
Construite solid, din fibre de carbon uni-direcționale, ultrabook-urile încorporează cea mai nouă generație de procesoare Intel Core, ecrane tactile capacitive, TRILUMINOS Display, tehnologia Clear Audio+, NFC şi sistem de operare Windows 8.

Autonomia bateriei poate ajunge până la 7 ore pentru Vaio Pro 13 și până la 10 ore pentru Vaio Pro 11. Bateria opțională permite extinderea autonomiei, care poate ajunge astfel până la 18 ore  pentru Vaio Pro 13 și până la 25 ore pentru Vaio Pro 11.

Vaio Pro oferă o alternativă și utilizatorilor care vor să beneficieze de conexiunea la internet în locuri precum o cameră de hotel. Încărcătorul laptop-ului vine la pachet cu un mic router Wi-Fi, care transformă conexiunea Ethernet într-una Wi-Fi, astfel încât te poți bucura de Internet pentru dispozitivele tale. Doar conectează-l și creezi instantaneu propria rețea Wi-Fi.Poți conecta simultan până la cinci smartphone-uri sau tablete, așa că toate dispozitivele tale vor folosi aceeași conexiune.

Un alt model la fel de interesant este Vaio Duo 13. Acesta este un ultrabook care se poate transforma la nevoie în tabletă. Are un ecran ce măsoară 13.3” (33,7cm), cameră foto de 8 MP, tehnologiile TRILUMINOS Display și X-Reality, precum şi ClearAudio+, tehnologia dezvoltată de Sony, redă un sunet clar și precis, pentru o gamă largă de scenarii.

Vaio Duo 13 are o durată de viață a bateriei de până la 15 ore, cea mai mare autonomie comparativ cu orice alt ultrabook.

Două noi design-uri elegante

Sony a lansat şi o noua gamă de laptop-uri Vaio Fit, cu un design elegant și o varietate de opțiuni de performanță pentru fiecare utilizator.

VAIO Fit 15E se potrivește utilizării zilnice, datorită design-ului său minimalist și inteligent, a funcției one-touch pentru ascultare și a sunetului de calitate,
iar Vaio Fit 15 are colțuri ușor rotunjite care completează carcasa și pad-ul din aluminium.
Tehnologia Near Field Communication (NFC) se regăsește în toate modelele VAIO  Fit, permite schimbul rapid de link-uri web și simplifică conexiunea prin Bluetooth cu alte dispozitive. Este de ajuns o singură atingere între boxele sau căștile compatibile cu NFC și VAIO Fit, pentru a funcționa împreună: fără cabluri sau alte setări.
Preţurile pentru noile laptopuri variază între 2.200 lei şi 10.000 de lei. Compania speră să vândă 100 de ultrabookuri premium pe lună.Piata de laptopuri este estimată de Sony între 400.000 si 500.000 de unităţi. Noi ţintim segmentul de peste 1.000 de euro, unde credem că putem avea o cota de piaţă de 50%, însă din toată piaţa de latopuri Sony are o cotă de 5,5%, a spus Lucian Rădulescu Country Head, Romania, Bulgaria, Republic of Moldova la Sony Europe.