Tranzacţia urmează să fie încheiată către sfârşitul lunii martie cu un consorţiu de firme americane din domeniul imobiliar. Într-un comunicat, compania explică faptul că principalul motiv pentru a fost obligată să vândă clădirea este ‘necesitatea consolidării controlului asupra circulaţiei de capital, inclusiv o abordare mai selectivă faţă de investiţii, vânzări de active şi gestionării produsului finit’. Vânzarea acestui imobil va ajuta să atingă o mai mare competitivitate, mizează compania.După plata tuturor restanţelor, din suma obţinută ar urma să mai rămână 685 de milioane de dolari, care va fi orientată spre ajustarea balanţei bugetare.

Clădirea deţinută de Sony pe Madison Avenue a fost construită în anul 1984, având o înălţime de 194 de metri.

Presa japoneză informase anterior cu privire la vânzarea clădirii de 27 de etaje Sony City Osaki din centrul Tokyo, construită cu doi ani în urmă. Vânzarea acesteia ar putea aduce aproximativ 100 de miliarde de yeni (aproximativ 1,13 miliarde de dolari americani). Aceasta este a doua clădire ca importanţă pentru companie după sediul central din Minato, Tokyo. Afacerile cândva prosperei Sony au început să se clatine în ultimii cinci ani. De o lungă perioadă de timp, nu reuşeşte să ‘arunce’ pe piaţă un produs atractiv ca, de exemplu, cândva popularul Walkman. Acest lucru se datorează scăderii cererii la televizoare şi la consolele de jocuri portabile şi aparatele de fotografiat, din cauza avansării rapide a smartphone-urilor, care înlocuiesc cu succes camerele foto şi video şi oferă o gamă largă de jocuri electronice.

În anul fiscal 2011, Sony a suferit cea mai mare pierdere în istoria sa aproape de 520 de miliarde de yeni – mai mult de 6,3 miliarde de dolari. Anul acesta, compania intenţionează să concedieze circa 10.000 de angajaţi în întreaga lume.

Sursa: Agerpres