Sony Ericsson Aino combină două dimensiuni fundamentale ale divertismentului: relaxarea prin muzică şi accesul performant la fotografii şi filme. Cu ajutorul Media Go™  datele pot fi transferate prin Wi-Fi™ de pe calculator pe telefon, fără a apela la cabluri sau la carduri de date.

Sony Ericsson lansează noul Aino, combinaţia optimă între două dimensiuni esenţiale:tastatura clasică şi ecranul tactil intuitiv. Mai mult decât atât, browser-ul intuitiv folosit pentru a naviga prin aplicaţiile multimedia oferă utilizatorilor acces rapid la conţinutul multimedia încărcat pe telefon.

O extraopţiune care va fi apreciată de către utilizatorii Sony Ericsson este posibilitatea de a controla consola PLAYSTATION®3 cu ajutorul funcţiei de Remote Play.

Opţiunea de Remote Play, iniţial dezvoltată pentru PSP-uri, permite utilizatorilor accesul la continutul multimedia de pe PLAYSTATION®3 cu ajutorul telefonului. Această conexiune între consola şi Aino poate fi realizată cu ajutorul unei reţele locale realizată între cele două sau cu ajutorul internetului, în cazul în care utilizatorul  se află la mare distanţă.

Aino introduce de asemenea aplicaţia Media Home, extrem de utilă pentru a încărca orice tip de conţinut media de pe PC (aplicaţia Media Go™) în telefon cu ajutorul unei conexiuni Wi-Fi™ . Utilizatorii trebuie doar să-şi introducă telefonul în standul folosit pentru încărcare iar acesta se va sincroniza automat cu orice tip de conţinut multimedia de pe PC.

“Sony Ericsson facilitează comunicarea prin divertisment între utilizatorii săi iar Aino subliniază devotamentul faţă de importanţa inovaţiilor în domeniul tehnologic. Media Home şi Remote Play pentru consola PLAYSTATION®3  sunt etape esenţiale realizate pentru a extinde experienţele utilizatorilor de telefoane mobile Sony Ericsson” a declarat Alexandre Cardon, Market Business Manager Sony Ericsson.

Ecranul de 3 inchi este optim pentru a urmări filme în format de calitate iar căştile Wireles Stereo MH100 sunt un accesoriu stilat menit a garanta acces la muzică la performanţe înalte. Toate acestea sunt completate de standul de încărcare EC100 şi camera foto de 8.1 MP cu bliţ incorporat.

Aino: Noua viziune în tehnologia mobilă

  •  Combinaţie optimă între tastatură tradiţională şi interfaţa UI tactilă (media mode)
  •  Media Home şi Media Go™: acces permanent la conţinut multimedia
  •  Remote play pentru PLAYSTATION®3
  •  Ecran color 3 inch (16 milioane culori)
  •  Experienţă audio la claritatea la care a fost iniţial creat sunetul
  •  Căşti Wireless MS100 şi stand pentru încărcare EC100

Aino este compatibil GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 şi UMTS/HSPA 850/1900/2100 şi va fi disponibil pe plan local din Q4 al acestui an.